П Р О Т О К О Л

 

гр. Хасково, 12.06.2020 година

 

Административен съд Хасково, в публично съдебно заседание на дванадесети юни през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕНКА КОСТОВА

 

При участието на секретаря Гергана Мазгалова

сложи за разглеждане адм.дело № 924 по описа за 2019 година,

докладвано от Председателя

 

На поименното повикване в 10.10 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ В.К.М., уведомен от предходно съдебно заседание чрез процесуалния си представител адв. Д.А., не се явява, представлява се от адв. А., надлежно упълномощен по делото.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ГД „ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ“ КЪМ МВР - СОФИЯ, редовно призован за днешното съдебно заседание чрез процесуалния си представител юрк. М.Х., по телефона на дата 26.05.2020 г. и по електронна поща на 26.05.2020 г., не се явява и не се представлява.

АДВ. А.: Да се даде ход на делото.

Съдът, с оглед редовното призоваване на страните в настоящото производство, намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание.

Ето защо, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДОКЛАДВА в изпълнение на протоколно определение на съда от 06.03.2020 г., с което от РУ – Ивайловград е изискано да представят по настоящото дело: копие от страниците на дневника или самият дневник, в който е отразен като негоден първия използван тест за наркотични вещества - Drug Check 3000 на лицето В.К.М. - старши полицай (оператор на МСН) в „МГПГ“ от ГПУ – Ивайловград при РДГП – Смолян към ГДГП – МВР с ЕГН: **********, е постъпило писмо с вх. №1900/01.04.2020 г., ведно с изисканите документи.

АДВ. А.: Да бъдат приети постъпилите доказателства.

Съдът намира, че следва да приеме като писмени доказателства по делото постъпилото писмо с вх. №1900/01.04.2020 г. от РУ –Ивайловград, ведно с приложените към същото документи, ето защо

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА и ПРИЛАГА като писмени доказателства по делото: Писмо вх. №1900/01.04.2020 г. от началник на РУ – Ивайловград - гл. инсп. С. С. ведно с Дневник /Приложение №18 към чл.91, ал.4/ с рег. №276р-9591/2018 г. за отразяване на резултатите от използване на тестове/системи за установяване на наличието на наркотични, упойващи вещества или техните аналози.

АДВ. А.: Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено.

Съдът, като взе предвид, че не се правят други искания за събиране на доказателства, счете делото за изяснено от фактическа и правна страна и

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

АДВ. А.: Уважаема госпожо съдия, моля да постановите решение, с което да отмените оспорения акт.

Моля на доверителя ми да бъдат присъдени, направените по делото разноски.

Моля да ми бъде предоставена възможност да представя писмена защита, в определен съда срок.

СЪДЪТ обяви, че ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на процесуалния представител на жалбоподателя – адв. А. да представи по делото писмени бележки в 7-дневен срок, считано от днес.

Заседанието приключи в 10.13 часа.

Протоколът се изготви на 12.06.2020 година.

 

 

                                                                   

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: 

                                                       

                    

 

Секретар: