П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 19.06.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на деветнадесети юни две хиляди и двадесета година в състав:

 

Съдия: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Мария Койнова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 25 по описа за 2020 г.

докладвано от съдията

На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Д.П.С., редовно призована, не се явява. За нея се явява адв.А., надлежно упълномощен с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на Дирекция Обжалване и данъчно-осигурителна практика Пловдив при ЦУ на НАП, редовно призован, се представлява от юрк.Д., с пълномощно представено днес.

Съдът докладва:

На 19.06.2020г. е постъпило становище от процесуален представител на ответника – юрк.Рашева. Не възразява по хода на делото, желае да се запознае с допълнителни доказателства, ако такива бъдат представени в съдебно заседание.

Адв. А. – Да се даде ход на делото.

Юрк.Д. – Няма процесуална пречка да се даде ход на делото.

Съдът намира, че няма процесуални пречки да бъде даден ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Съдът докладва:

След изпълнение разпореденото в предходно съдебно заседание от Министерство на вътрешните работи, Дирекция „Комуникационни и информационни системи“ е постъпила изисканата справка с вх.№2178/11.05.2020г.

Към настоящия момент не са постъпили документи, изискани от трето неучастващо по делото лице – „Балкан транс 2010“ ООД.

Адв.А. –  Моля да приемете постъпилите от МВР доказателства. Представям и моля да приемете Пълномощно, издадено от съпруга на моята доверителка на В.Ш.за управление на въпросния автомобил Ауди Q7. Представям и счетоводните документи от третото задължено лице, с които се снабдих във връзка с разпореденото. Тъй като този въпрос е предмет на специални знания, моля съда да назначи съдебносчетоводна експертиза,  по която  вещото лице, след като се запознае с документите по делото и извърши проверка в „Балкан транс 2010“ ООД, да отговори на въпроса: Дали РКО за 2015г. за върнати парични средства на съдружника В.Ш.от дружеството „Балкан транс 2010“ ООД са отразени за съответните месеци в счетоводството на дружеството и дали са включени в Отчет за паричните потоци за 2015г.? Това е един от въпросите, които е спорен по делото и е част от мотивите на директора на ОДОП. Правя това доказателствено искане с оглед представяне на новите доказателства. Да се приложи постъпилата от МВР справка.

Юрк.Д. – По отношение на представеното пълномощно – не възразявам да бъде прието. С оглед на изявлението, че ще бъде поискана съдебносчетоводна експертиза, която ще работи по тези справки, и с оглед на това, че ще се работи по точно тези представени доказателства, то поради безспорния факт, че това са счетоводни документи, за които се изисква специални знания, моля да ми дадете възможност да се запозная с тях. Искам да ги представя на нашия експерт и да изразя в определен от Вас срок становище, а евентуално да поставя и допълнителни въпроси. Да бъде приета  постъпилата справка от МВР.

Съдът намира, че следва да бъдат приети като писмени доказателства по делото така постъпилите за днешно съдебно заседание от МВР Дирекция „Комуникационни и информационни системи“ справка вх.№2178/11.05.2020г.,  както и представените в днешно съдебно заседание от представляващия жалбоподателя: Нотариално заверено Пълномощно от 19.10.2016г. и счетоводни документи на „Балкан транс 2010“ ООД. Следва да бъде уважено искането на представителя на жалбоподателя за назначаване на съдебносчетоводна експертиза, по която ще работи вещото лице К. Р. при възнаграждение от 450 лева, вносими от жалбоподателя в 7- дневен срок, считано от днес, по депозитната сметка на АдмС – Хасково. Намира, че следва да даде възможност на ответната страна в 7- дневен срок, считано от днес, да се запознае подробно с така направеното искане за назначаване на експертиза, както и да депозира допълнителни въпроси към експертизата. С оглед на изложеното, съдът

                                    О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото: Справка вх.№2178/11.05.2020г. от МВР Дирекция „Комуникационни и информационни системи“, Нотариално заверено Пълномощно от 19.10.2016г. и счетоводни документи на „Балкан транс 2010“ ООД/общо 7 листа/.

НАЗНАЧАВА съдебносчетоводна експертиза с вещо лице К. Р., която да работи при възнаграждение от 450 лева, вносими от жалбоподателя в 7- дневен срок, считано от днес, по депозитната сметка на АдмС – Хасково. Вещото лице, след като се запознае с документите по делото и извърши проверка в „Балкан транс 2010“ ООД, да отговори на въпроса:

- Дали РКО за 2015г. за върнати парични средства на съдружника В.Ш.от дружеството „Балкан транс 2010“ ООД , са отразени за съответните месеци в счетоводството на дружеството и дали са включени в Отчет за паричните потоци за 2015г.?

ДАВА възможност на ответната страна в 7- дневен срок, считано от днес, да представят писмено становище по експертизата и формулират допълнителни искания към експерта.

Адв.А. – Нямам други искания към момента.

Юрк.Д. – Нямам други искания към момента.

Съдът намира, че с оглед назначената по делото експертиза, същото следва да бъде отложено за друга дата и

О П Р Е Д Е Л И :

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 14.08.2020г. от 10.00 часа, за която дата страните да се считат уведомени.

Да се уведоми вещото лице Р. за възложената задача.

Заседанието приключи в 10.10 часа.

Протоколът се изготви на 19.06.2020 г.

 

 

Съдия:

 

 

 

Секретар: