П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 18.06.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на осемнадесети юни две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Хайгухи Бодикян

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова ………………..………

и прокурора Невена Владимирова .……………………………..………..

сложи за разглеждане исково адм. дело № 94 по описа за 2020 г. ……

докладвано от съдия Хайгухи Бодикян ………………………………….

на именното повикване в 10:00 часа се явиха: ………………………….

 

ИЩЕЦЪТ Е.Г.М., редовно уведомена от предходно съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител. От процесуален представител на същата – адв.К., по електронната поща на съда е постъпила молба, неподписана с квалифициран електронен подпис, в която заявява, че поради служебна ангажираност не може да се яви в съдебно заседание и моли да се даде ход на делото. Прилага списък на разноските и договор за правна помощ и съдействие с пълномощно. Излага становище по същество.

ОТВЕТНИКЪТ Областна дирекция на МВР гр. Хасково, редовно уведомени от предходно съдебно заседание, не изпращат процесуален представител.

СТРАНА Окръжна прокуратура Хасково, редовно уведомени, се представляват от прокурор Невена Владимирова.

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ПРОКУРОРЪТ – Тъй като доказателствата са изпратени по електронна поща, но без квалифициран електронен подпис, то те са в незаверен вид и няма как да бъдат приети в този  вид, противопоставям се на приемането им.

Съдът, като взе предвид, че молбата от адв.К., изпратена на електронния адрес на съда не съдържа квалифициран електронен подпис, намира  приложените към нея писмени доказателства - списък на разноски и договор за правна помощ и съдействие, за представени в незаверен вид, поради което същите не представляват годно доказателство и не следва да бъдат приемани като доказателство по делото. Водим от което съдът

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ПРИЕМА като доказателство по делото документите, приложени към молба, изпратена от адв.К. по електронната поща на съда без квалифициран електронен подпис. 

ПРОКУРОРЪТ – Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля да се приключи.

Съдът като взе предвид, че страните не правят искания за събиране на други доказателства, счита делото за изяснено от фактическа страна при наличните писмени доказателства, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

ПРОКУРОРЪТ – Уважаема госпожо председател, считам исковата претенция за частично основателна. Наказателното постановление, дало повод за нейното предявяване, е частично отменено, с оглед на което считам и иска за частично основателен и следва да бъде уважен съобразно частта, в която наказателното постановление е отменено. Моля за съдебен акт в този смисъл.

Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

Заседанието приключи в 10:05 часа.

Протоколът се изготви на 18.06.2020 г.

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: