П Р О Т О К О Л

 

гр. Хасково, 19.06.2020 година

 

Административен съд Хасково, в публично съдебно заседание на деветнадесети юни през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕНКА КОСТОВА

 

При участието на секретаря Гергана Мазгалова

и прокурора Цвета Пазаитова

сложи за разглеждане исково адм.дело № 321 по описа за 2020 година,

докладвано от Председателя

 

На поименното повикване в 10.00 часа се явиха:

ИЩЕЦЪТ К.Ц.Х., редовно призован за днешното съдебно заседание чрез процесуалния си представител адв. Д.А., с призовка връчена по електронна поща на 22.05.2020 г., не се явява и не се представлява.

Съдът докладва постъпила молба с вх. №2294/18.05.2020 г. от процесуалния представител на ищеца – адв. А., с която моли да бъде даден ход на делото в негово отсъствие и отсъствието на ищеца. Заявява, че поддържа исковата молба както и направените в същата доказателствени искания.

ОТВЕТНИКЪТ по иска „МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА“ – ГР. СОФИЯ редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена по електронна поща на 26.05.2020 г., не изпраща представител.

Съдът докладва постъпила молба с вх. №2805/04.06.2020 г. от гл. юрк. Н. А. – процесуален представител на ответника в настоящото производство, в която сочи, че „Министерство на културата“ е в невъзможност да осигури процесуален представител за днешната дата, тъй като в „Министерство на културата“ в Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство“ работят само двама юристи, които водят административни и административно наказателни дела в цялата страна. На посочената дата 19.06.2020 г. от 9:30 часа юрк. С. е ангажирана по КАНД №10083/2020 г. пред Административен съд – Велико Търново, а на същата дата юрк. А. е представител на министерството по КАНД №414/2020 г. пред Административен съд – Плевен. Предвид изложеното юрк. А. моли настоящото дело да бъде отложено за друга дата. Към молбата са приложени два броя призовки за страна и пълномощно.

ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - Хасково, редовно призована за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 20.05.2020 г., се представлява от прокурор Цвета Пазаитова.

ПРОКУРОРЪТ: Считам, че не са налице процесуални пречки да бъде даден ход на делото.

Съдът намира, че доколкото следва да се осигури възможност на ответника в цялост да реализира правото си на защита, следва да бъде уважена подадената от него молба на основание чл.139, ал.1 от АПК, като производството по делото следва да се отложи за друга дата и час, но на същия изрично да се укажат последиците по чл.139, ал.2 от АПК, а именно: че при повторно наличие на такива основания същите не могат да служат като основание за отлагане на делото по смисъла на чл.139, ал.2 от АПК.

Предвид гореизложеното съдът намира, че са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешно съдебно заседание и производството следва да бъде отложено за друга дата.

Ето защо, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

УКАЗВА на ответника „Министерство на културата“ – гр. София последиците по чл.139, ал.2 от АПК, а именно: че при повторно наличие на такива основания същите не могат да служат като основание за отлагане на делото по смисъла на чл.139, ал.2 от АПК.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 14.08.2020 г. от 10.10 часа, за която дата страните уведомени при условията на чл.138, ал.2 от АПК, Окръжна прокуратура – Хасково от съдебно заседание чрез процесуалния си представител.

Заседанието приключи в 10.05 часа.

            Протоколът се изготви на 19.06.2020 година.

 

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: 

                                                                                                         

 

 

Секретар: