П Р О Т О К О Л

 гр. Хасково, 18.06.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на осемнадесети юни през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ:ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                                                Членове:                                          

 

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора  

сложи за разглеждане адм.дело № 512 по описа за 2019 година

докладвано от съдия Василка Желева  

На именното повикване в 10:55 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Ц.Т.П., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява. Вместо него се явява адв.М.Г., надлежно упълномощена по делото.

ОТВЕТНИКЪТ по жалбата Началник на РДНСК - Хасково, редовно призован за днешното съдебно заседание, се представлява от юрк. Д. У., надлежно упълномощен да го представлява, с представено по делото пълномощно.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Главен архитект на Община Хасково, редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ СТРАНИ К.Д.К. и Н.И.К., редовно призовани за днешното съдебно заседание, не се явяват. За тях се явява адв. М.Х., надлежно упълномощен да ги представлява, с представено по делото пълномощно.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ М.П.Б., редовно призована за днешното съдебно заседание, не се явява.

АДВ.Г. Госпожо Съдия, заявявам, че жалбоподателят Ц.Т.П. е починал. Това ми стана ми известно от разговор с неговия син, но за днешното съдебно заседание нямам готовност да Ви представя удостоверение за наследници, като аз поемам ангажимента да Ви представя такова. С оглед на изложеното Ви моля да не се дава ход на делото в днешното съдебно заседание. Аз съм убедена, че наследниците на жалбоподателя ще продължат воденето на делото. Говорила съм със сина му и на този етап няма промяна в позицията му.  

ЮРК.У. – С оглед твърдяното нововъзникнало обстоятелство считам, че не следва да се дава ход на делото.

АДВ.Х. – Солидарен съм с колегите.

С оглед направеното изявление от адв. Г., като пълномощник на жалбоподателя Ц.Т.П., че същият е починал, съдът намира, че не следва да се дава ход на делото в днешното съдебно заседание.

Следва да бъде дадена възможност на адв. Г. своевременно да представи по делото доказателства за смъртта на жалбоподателя, неговите наследници и адресите, на които същите да бъдат призовани и евентуално становището им по продължаване на делото.

Следва за следващото съдебно заседание да се призове вещото лице, като на същото се укаже, че в случай, че стане причина за неоснователно отлагане на делото поради неизготвяне и непредставяне на заключение в срок, ще му бъде наложена глоба по реда на чл. 86 и следващи от ГПК. Наред с това, на основание чл. 197, ал. 2 от ГПК, съдът намира, че следва да бъде дадена възможност на вещото лице, в 14-дневен срок от получаване на призовката, писмено да заяви по делото, в случай, че отказва да изготви заключение по назначената по делото експертиза.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на адв. Г. своевременно да представи по делото доказателства за смъртта на жалбоподателя, неговите наследници и адресите, на които същите да бъдат призовани и евентуално становището им по продължаване на делото.

ДА СЕ ПРИЗОВЕ за следващото съдебно заседание вещото лице М.П.Б., като на същото СЕ УКАЖЕ, че в случай, че стане причина за неоснователно отлагане на делото поради неизготвяне и непредставяне на заключение в срок, ще му бъде наложена глоба по реда на чл. 86 и следващи от ГПК.

На основание чл. 197, ал. 2 от ГПК ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на вещото лице, в 14-дневен срок от получаване на призовката, писмено да заяви по делото, в случай, че отказва да изготви заключение по назначената по делото експертиза.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 03.09.2020 година от 10.00 часа, за която дата ответникът и заинтересованите страните да се считат редовно уведомени. Да се призове вещото лице.

Заседанието приключи в 11:03 часа.

Протоколът се изготви на 18.06.2020 година.

 

                    

                                            

                     СЪДИЯ:                                                                                

                                                                                 

 

                    Секретар: