П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 23.06.2020 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесет и трети юни две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова ………………………

и прокурора ………………………………………………………………..

сложи за разглеждане адм. дело № 222 по описа за 2020 г. ……………

докладвано от съдия Цветомира Д.а ………………………….

на именното повикване в 09:50 часа се явиха: ………………………….

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Р.Т.Р., редовно призован, не се явява.

От пълномощник на същия- адв. Д.Р., е постъпила молба с вх. №3303/22.06.2020г., с която се моли да се отложи посоченото дело за друга дата, поради ползване на годишен отпуск. Към молбата са приложени удостоверение изх. №135/17.06.2020 г. от Адвокатска колегия – Хасково, в което е удостоверено, че адв. Д.Р. ще ползва годишния си отпуск от 18.06.2020 г. до 26.06.2020 г. включително, договор за правна защита и съдействие от 02.06.2020 г., от който е видно упълномощаването на адв. Р. от жалбоподателя за представителство по настоящото дело, както и екземпляр от молбата за ответната страна.

ОТВЕТНИКЪТ Младши експерт в РУ-Хасково към ОДМВР-Хасково (П. Д. Д.), редовно призован по ел. поща на ОДМВР - Хасково, като видно от върнатото потвърждаване в съда, призовката е получена на 01.06.2020 г., се явява лично.

ОТВЕТНИКЪТ П. Д. Д. – Не възразявам против призоваването ми по ел. поща на дирекцията. Не съм получил екземпляр от жалбата. Получих само призовката и определението на административния съд. Не съм получил екземпляр от жалбата, предоставена на началника на РУ – Хасково. Във връзка с определението на съда представям 2 бр. заповеди на директора на ОДМВР – Хасково, с които съм оправомощен да съставям актове и фишове по ЗДвП, както и по Кодекса за застраховането. Представям също и отговор на писмо, изпратено лично от мен до сектор „Пътна полиция“ Хасково, от който е видно кой е собственикът на посочения автомобил. С оглед постъпилата молба да се отложи делото.

Съдът, като взе предвид постъпилата молба от жалбоподателя, представена от пълномощника му, в която изрично се моли делото да бъде отложено заради ползване на платен годишен отпуск, както и изявлението на ответника, че не е  получил препис от жалбата, намира, че ход на делото не следва да бъде даден в днешното съдебно заседание, за да не бъде затруднено правото на защита и на двете страни в процеса, а същото трябва да бъде отложено за друга дата и час, до когато на ответника да се връчи препис от жалбата с приложенията към нея и му бъде даден нов 14-дневен срок за отговор по същата. По приемане на днес представените доказателства съдът ще се произнесе в следващото съдебно заседание след даване ход на делото. Водим от което съдът

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 21.09.2020 г. от 13:30 часа, за която дата и час страните да се считат уведомени от днес.

ДА СЕ ВРЪЧИ препис от жалбата ведно с доказателствата към нея на ответника като му се УКАЖЕ възможността в 14-дневен срок от получаването й да представи писмени доказателства, с които разполага.

Заседанието приключи в 09:58 часа.

Протоколът се изготви на 23.06.2020 г.

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: