П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 17.06.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на седемнадесети юни две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                          Членове:  ЦВЕТОМИРА ДИМИТРОВА

                                                           АНТОАНЕТА МИТРУШЕВА

 

 

При участието на секретаря Светла Иванова

и  прокурора Валентина Радева - Ранчева

сложи за разглеждане АНД (К) № 304 по описа за 2020 година

докладвано от чл.съдия Цветомира Димитрова

на именното повикване в 10:05 часа се явиха:

 

                        КАСАТОРЪТ С.Ю.Н. не се явява в днешното съдебно заседание.  

                   Съдът констатира, че същият е нередовно призован за днешното съдебно заседание, доколкото призоваването му е извършено по телефона чрез адвокат Г.И.М., на посочен телефонен номер, а освен че към касационната жалба няма приложено пълномощно за процесуално представителство с което адв. Г. М. да е упълномощен да представлява касатора или да е негов съдебен адресат, наличието на такова пълномощно не се установи в кориците на АНД №447/2019г. по описа на РС Харманли, с оглед на което лицето, чрез което е призован касаторът, не е негов надлежен процесуален представител и извършеното призоваване не може да се приеме за редовно.

                   ОТВЕТНИКЪТ РУ Харманли към ОДМВР Хасково, редовно призовани за днешното съдебно заседание, не изпращат процесуален представител.

                   ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се явява прокурорът В. Радева -Ранчева.

                   ПРОКУРОРЪТ – С оглед нередовното призоваване на касатора считам, че ход на делото не следва да бъде даден.

                   Съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даван, предвид нередовното призоваване на страната- касатор. Доколкото се установи, че жалбата срещу наказателното постановление, подадена до РС Харманли, по която е постановено процесното решение, е подадена чрез адв. Г.И.М., подписана от същия по пълномощие, а по делото липсва пълномощното, удостоверяващо представителната власт на адвоката, съдът намира, че следва да задължи касатора най-късно до следващото съдебно заседание да представи по делото надлежни писмени доказателства за представителната власт на адв. Г.И.М. да го представлява, като подпише и подаде от негово име жалбата пред РС Харманли срещу наказателното постановление, по която е образувано АНД №447/2019г. или евентуално лично и писмено да потвърди действията, извършени от негово име без представителна власт по същото дело.  

                   Водим от изложеното, съдът

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                   НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

                   ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 02.09.2020г. от 10:00ч., за която дата ответникът и Окръжна Прокуратура - Хасково да се считат редовно уведомени.

                   Да се изпрати писмено съобщение на касатора на адреса му, посочен в жалбата, с което да бъде призован за следващото съдебно заседание и бъде уведомен за дадените от съда указания. За указанията по телефон да се уведоми и адв. Г.М..        

                   Заседанието приключи в 10:10 часа.

         Протоколът се изготви на 17.06.2020 година.

 

                                           

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:      

 

 

                                                                                  

 

             Секретар: