П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 23.06.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесет и трети юни през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Антоанета Митрушева

                                                                             

При участието на секретаря Гергана Мазгалова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 1362 по описа за 2019 година

докладвано от съдия Антоанета Митрушева

на именното повикване в 11:00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „Г. б. х. Б.“ ЕООД - ПЛОВДИВ, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява от управителя Т. М. и адв. Е.К., надлежно упълномощена с приложено по делото пълномощно.

ОТВЕТНИКЪТ КМЕТ НА ОБЩИНА ИВАЙЛОВГРАД, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не изпраща процесуален представител.

 

По хода на делото:  

Адв. К.Да се даде ход на делото.

 

            Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, мотивиран от което

 

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

                       

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

                                                          

Адв. К.От предходното съдебно заседание ответникът имаше задължение да представи справка, която до момента не е представена. В тази връзка, моля да приемете за установено обстоятелството, че дължимият наем по процесния договор, за процесния период, е бил надлежно заплатен от довереното ми дружество, което напълно кореспондира и с писмените доказателства, представени с жалбата, приети по делото. Нямам други доказателствени искания.

 

Като взе предвид факта, че от страните не се правят други доказателствени искания, както и обстоятелството, че ответникът не е изпълнил даденото му в предходно съдебно заседание указание да представи справка с посочените данни, съдът намира, че делото следва да бъде приключено при наличния доказателствен материал.

Мотивиран от горното, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

 

Адв. К. – Уважаема госпожо съдия, моля да постановите решение по силата, на което да уважите депозираната пред Вас жалба и да отмените процесната заповед като неправилна и незаконосъобразна. Процесният договор за наем е бил прекратен едностранно от Кмета на Община Ивайловград, без да е налице каквото и да е основание за това.

На следващо място считам, че разпоредбата на чл.7, т.3 от процесния договор, следва да бъде преценена и като нищожна, тъй като съгласно действащата нормативна уредба, едностранно прекратяване на наемно правоотношение за земеделска земя е недопустимо, освен при хипотезите на неизпълнение на договор, каквито очевидно в случая нито се твърдят, нито са налице.

Моля на довереното ми дружество да бъдат присъдени всички сторени съдебни и деловодни разноски, за които представям списък на разноските и Договор за правна зашита и съдействие, за изплатения адвокатски хонорар.

Моля да ми бъде предоставен срок, в който да представя писмени бележки.

 

Съдът дава възможност на процесуалния представител на жалбоподателя – адв. К., да представи по делото писмени бележки в 7-дневен срок, считано от днес.

 

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

 

Заседанието приключи в 11:05 часа.

Протоколът се изготви на 23.06.2020 година.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

                                                                                                         

 

Секретар: