П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 04.08.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на четвърти август две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова ……………………...…

и прокурора ……………………………………………………………….....

сложи за разглеждане адм. дело № 458 по описа за 2020 г. ……………

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ………………………..….

на именното повикване в 10:15 часа се явиха: ………………………….

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛИТЕ М.Ш.А., Х.Ш.Ю., И.К.К., Н.Ш.Х., С.Ш.Х., редовно призовани чрез съдебния им адресат, не се явяват. Същите се представляват от адв.И.И., надлежно упълномощен с приложено към жалбата пълномощно.

ОТВЕТНИКЪТ Кмет на Община Стамболово, редовно призован, не се явява и не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНА СТРАНА Х.Й.М., редовно призована, се явява лично, придружена от брат си М. О..

М. О. – Заинтересованата страна Х.Й.М. не говори и не разбира български език, българска гражданка е. Представям нотариален акт, от който е видно, че къщата не е на нейно име. Сестра ми няма имоти в с.Д. . Тя прехвърли имота на внука А. М. М.. През 1973 г. вземаха къщата. До 1989 г. бяха на същата къща.

Адв.И. – Да не се дава ход на делото. Моля да задължите Община Стамболово да представи доказателства относно това кои лица са подали заявление №С-1883/28.04.2015 г. за изработване на ПУП за имот 166, 169, кв.20, местност Долно  и да представят списък на страните като уточнят заинтересованите страни. Защото и за другите, примерно И. А. С., И. Ю. Х., също нямаме никаква информация, а те са също като възложители по този проект.

Съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден, независимо от редовното призоваване на конституираните стани. На първо място поради факта, че конституираната като заинтересована страна Х.Й.М. явно не говори и не разбира български език. На второ място предвид обстоятелството, че от представения в днешното съдебно заседание нотариален акт за покупко-продажба на недвижим имот с №40, том ІІІ, рег.№16326, дело №425/2019 г. на нотариус №079 по регистъра на нотариалната камара на Република България с район на действие района на Районен съд Хасково се установява, че по настоящем е налице друг собственик на УПИ ХVІІІ – 166 с площ 274 кв.м, находящ се в кв.20 по плана на с.Д. , общ.Хасково, различно от конституираната заинтересована страна в настоящото производство, поради което неизяснено към настоящия момент остава обстоятелството за кое лице към настоящия момент оспореният в настоящото административно производство индивидуален административен акт се явява благоприятен такъв. Ето защо ход на делото не следва да бъде даван, а за установяване на това обстоятелство ще следва да бъде изискано от кмета на Община Стамболово в 14-дневен срок от получаване съобщението на съда да уточни писмено от името на кои лица е подадено заявление за разрешаване и изработване на ПУП, въз основа на което да е издадена заповед №283/24.07.2015 г. на кмета на Община Стамболово, респективно ако са налице други и лица освен Х.Й.М., същите да бъдат изрично уточнени с посочване на три имена и адрес за призоваване, тъй като от приложеното към преписката заявление №С-1883/28.04.2015 г. това обстоятелство не може да се установи надлежно. С писменото уточнение ответникът ще следва да представи и списък на страните в производството, включително и на заинтересованите страни, съобразно изискванията на чл.152, ал.3 от АПК, като посочи адресите, на които те последно са били призовани. А в случай, че в Община Стамболово са налице титули за собственост по отношение на имотите, посочени в оспорената заповед, същите да бъдат представени в съда в посочения 14-дневен срок. И като съобрази факта, че на кмета на Община Стамболово веднъж вече е било указано задължението да представи в съда заедно с преписката и списък на страните в производството по чл.152, ал.3 от АПК, а същият не е изпълнил това си задължение, намира, че ще следва да предупреди същия, че при повторно неизпълнение на указанията на съда ще му бъде наложена глоба. Водим от което

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ЗАДЪЛЖАВА кмета на Община Стамболово в 14-дневен срок от получаване съобщението на съда да представи по делото писмено уточнение, от което да е видно кои лица са подали заявление за изработване на ПУП, въз основа на което е била издадена заповед №283/24.07.2015 г. на кмета на Община Стамболово, ведно със списък на страните в производството, изготвен съобразно реда и начина, посочени в чл.152, ал.3 от АПК, както и титулите за собственост, налични в Община Стамболово, касателно описаните в заповед №283/24.07.2015 г. на кмета на Община Стамболово недвижими имоти.

ПРЕДУПРЕЖДАВА кмета на Община Стамболово, че при повторно неизпълнение на указанията на съда в посочения срок ще му бъде наложена глоба по реда на ГПК.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 27.10.2020 г. от 10:00 часа, за която дата и час страните редовно уведомени от днес.

Да се изпрати съобщение до ответника за указанията на съда.

Заседанието приключи в 10:39 часа.

Протоколът се изготви на 04.08.2020 г.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: