П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 04.08.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на четвърти август през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

                                                

При участието на секретаря М. Койнова……..………………………..………..…..

и прокурора ……………………..…..……………….………………………………………. 

сложи за разглеждане адм. дело № 415 по описа за 2020 година ………..………....…

докладвано от съдия Росица Чиркалева …………...…....…...……….……...………….

на именното повикване в 09.30 часа се явиха:……………………………………………

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Н.Н.Б., редовно призован за днешното съдебно заседание чрез процесуалния си представител адв. М.П., по e-mail, с получено потвърждение на призовка на 19.06.2020г., не се явява, представлява се от адв. П., надлежно упълномощена по делото.

ОТВЕТНИКЪТ ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, редовно призован за днешното съдебно заседание по e-mail, с получено потвърждение на призовка на 19.06.2020г., не се явява и не изпраща представител.

Съдът докладва: по делото е постъпило писмено становище с вх. №4344/03.08.2020 г. от гл. юрк. Х. Г. – пълномощник на ответника, ведно с представени пълномощно и заповед във вид на заверен препис, по отношение на които се иска да бъдат приети към доказателствата по делото.

Адв. П. – Няма процесуални пречки да бъде даден ход на делото

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалба от Н.Н.Б., подадена чрез адв. П. срещу Заповед № РД-18-5/11.03.2020г. на Зам.министър на здравеопазването.

Докладва се постъпилата с писмо изх. №66-00-58/13.05.2020г. административна преписка под опис.

Адв. П. – Госпожо председател, поддържам жалбата. Запозната съм с административната преписка изцяло и не се противопоставям да бъдат приети приложените към нея писмени доказателства. По отношение на становището, тъй като е депозирано на 03.08.2020 г. – ден преди настоящото заседание, заявявам, че не съм запозната в детайли със същото. Противопоставям се да бъдат приети приложените към него писмени доказателства, тъй като считам, че същите е следвало да бъдат приложени към административната преписка, за да обособят нейната цялост.

Моля да ми бъде дадена възможност да се запозная със становището и приложените към него доказателства в детайли.

Съдът дава възможност на процесуалния представител на жалбоподателя – адв. П. да се запознае с представеното писмено становище, депозирано от процесуалния представител на ответника, ведно с приложените към същото доказателства.

Адв. П. – Запознах се със депозираното становище и не се противопоставям същото да бъде прието по делото. По отношение на приложената заповед за упълномощаване на заместник министъра, по Закона за признаване на професионална квалификация, се противопоставям същата да бъде приета като доказателства към настоящия момент, поради аргументите, които изложих в началото, а именно: че същата би следвало да бъде приложена към административната преписка. Няма да соча нови доказателства.

Като взе предвид становището на страните, съдът намира, че следва да приеме като доказателства по делото приложената от административния орган с писмо изх. №66-00-58/13.05.2020 г. административна преписка под опис както и представените с писмено становище вх. №4344/03.08.2020 г. писмени документи, във вид на заверен препис.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като доказателства по делото изпратените с писмо изх. № №66-00-58/13.05.2020 г. писмените документи във вид на заверен препис, представляващи административната преписка по издаване на оспорения акт и приложена в кориците на АД №3961/2020г. на АССГ под опис от 70 пункта /от лист 11 до лист 291 вкл./, както и приложените към писмено становище с вх. №4344/03.08.2020 г.: Пълномощно изх. №П-00-7/27.01.2020 г. и Заповед №РД-01-124/25.04.2019 г. на основание чл.26, ал.2 от Закона за администрацията и чл.4, ал.2 от Устройствения правилник на Министерството на здравеопазването, издадена от Министъра на здравеопазването.

Адв. П. – Нямам други доказателствени искания.

Като взе предвид, че страните не правят други доказателствени искания, съдът намери делото за изяснено от фактическа страна и

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв. П. – Уважаема госпожо председател, моля да уважите подадената жалба, с която оспорваме Заповед № РД-18-5/11.03.2020г. на Зам.министър на здравеопазването като незаконосъобразна. Подробни аргументи, относно незаконосъобразността на издадената заповед сме изложили в жалбата и молим същата да бъде обявена за нищожна.

Моля да ни бъде предоставен срок, в който да представя писмени бележки.

Моля да ни бъдат присъдени направените разноски в настоящото производство, за които представям списък.

Намирам направеното възражение, в писменото становище на процесуалния представител на ответника, по отношение размера на разноските за бланкетно и неоснователно, тъй като същият дори и не се явява в настоящото съдебно заседание.

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Съдът дава на адв. П. 7-дневен срок от днес за представяне на писмени бележки.

Заседанието приключи в 09.43 часа.

Протоколът се изготви на 04.08.2020г.

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: