П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 11.08.2020 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на единадесети август две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова ……………………..…

и прокурора Делчо Лавчев ……………………………………………….

сложи за разглеждане  адм.  дело № 649 по описа за 2020 г. … ………..

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ………………………...…

на именното повикване в 09:20 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Д.Б., нередовно призован, не се явява. Призовката, изпратена до същия е върната в цялост с отбелязване в писмо вх.№4487/10.08.2020 г. на длъжностното лице по призоваване, че лицето не се намира в ТЦ с.Пъстрогор и няма сведения къде се намира, а призовката до оспорващия, изпратена чрез процесуалния му представител е връчена на 10.08.2020 г. и към настоящия момент не е изтекъл законоустановения 3-дневен срок за призоваване на тази страна. В залата се явява адв.И.В.Г., назначена за процесуален представител  на жалбоподателя с разпореждане на съда от 07.08.2020 г. във връзка с допуснатата правна помощ.

ОТВЕТНИКЪТ Интервюиращ орган при Транзитен център към ДАБ - с.Пъстрогор (О. В.), редовно призован за днешното съдебно заседание, се представлява от юрк.С. С., надлежно упълномощена с пълномощно, представено днес.  

СТРАНА Окръжна прокуратура – Хасково, редовно призовани, се представляват от прокурор Делчо Лавчев.

Адв. Г.  – Не възразявам срещу нередовното ни призоваване. Да се даде ход на делото.

Юрк. С. – Предвид факта, че на чужденеца има назначен процесуален представител - да се даде ход на делото.

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

Съдът като взе предвид изявленията на страните намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалбата.

Адв. Г. – Поддържам така подадената жалба. Моля да се приеме административната преписка. Няма да соча други доказателства.

Юрк. С. – Оспорвам подадената жалба. Да се приеме представената административна преписка. Представям докладна записка, от която е видно, че чужденецът самоволно е напуснал центъра. Нова справка за държавата по произход няма да соча, тъй като няма изменение в актуалната политическа и икономическа обстановка.

ПРОКУРОРЪТ –  Жалбата е неоснователна. Да бъдат приети  представените по делото доказателства, включително днес представената докладна записка. Нямам други доказателствени искания.

 Адв. Г. – Да се приеме днес представената докладна записка.

Съдът намира, че за изясняване на делото от фактическа страна ще следва да приеме като писмени доказателства по делото документите, съдържащи се в административната преписка и днес представената докладна записка от процесуалния представител на ответника, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като писмени доказателство по делото: документите, съдържащи се във вид на заверен препис в административната преписка, постъпила в съда с писмо вх.№4244 от 29.07.2020 г. – от лист 7 до лист 38 от делото; докладна записка вх.№69/30.07.2020 г. относно чужденци, самоволно напуснали ТЦ – с.Пъстрогор.

Адв. Г. – Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля да се приключи.

Юрк. С. – Нямам доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля да се приключи.

ПРОКУРОРЪТ – Нямам доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля да се приключи.

Съдът като взе предвид, че страните не правят други искания за събиране на доказателства, намира делото за изяснено от фактическа страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв. Г. – Уважаема госпожо председател, моля да отмените обжалваното решение по всички съображения в така подадената жалба.

Юрк. С. – Уважаема госпожо председател, моля да оставите в сила решението на интервюиращия орган като правилно и законосъобразно. Подробни съображения съм изложила в писмени бележки, които моля да имате предвид при постановяване на решението.

ПРОКУРОРЪТ – Уважаема госпожо председател, считам, че индивидуалният административен акт е правилен и законосъобразен, поради което депозираната срещу него жалба следва да бъде отхвърлена. Моля за Ваше произнасяне в този смисъл.

Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

Заседанието приключи в 09:25 часа.

Протоколът се изготви на 11.08.2020 г.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: