П Р О Т О К О Л

 

гр. Хасково, 14.08.2020 година

 

Административен съд Хасково, в публично съдебно заседание на четиринадесети август през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕНКА КОСТОВА

 

При участието на секретаря Гергана Мазгалова

сложи за разглеждане адм.дело № 241 по описа за 2020 година,

докладвано от Председателя

 

На поименното повикване в 10.41 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ С.П.Р., уведомен от при условията на чл.138, ал.2 от АПК, не се явява и не се представлява.

ОТВЕТНИКЪТ ОБЩИНА ХАСКОВО, уведомен от предходно съдебно заседание чрез процесуалния си представител ст. юрк. В. В., се представлява от ст. юрк. В., надлежно упълномощена по делото.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА „ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЕН СИСТЕМЕН ОПЕРАТОР“ ЕАД – СОФИЯ, уведомена при условията на чл.138, ал.2 от АПК, не изпраща процесуален представител.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Т.М.М., редовно призована за днешното съдебно заседание, с призовка връчена по електронна поща на 29.06.2020 г., налице.

СТ. ЮРК. В.: Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, ето защо

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДОКЛАДВА в законоустановения срок по делото е постъпило писмено заключение с вх. №3652/03.07.2020 г. от вещото лице инж. Т.М.М. по назначената съдебно-оценителна експертиза, предвид което съдът намира, че не са налице процесуални пречки за изслушването му в днешното съдебно заседание.

СТ. ЮРК В.: Нямам доказателствени искания преди изслушване на вещото лице. Моля да се пристъпи към изслушване на вещото лице.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ инж. Т.М.М. – снета самоличност.Предупредена за отговорността по чл. 291 от НК. Обещава да даде заключение по съвест и разбиране.

Пристъпи се към разпит на вещото лице.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ инж. М.: Представила съм писмено заключение, което поддържам.

СТ. ЮРК. В.: Нямам въпроси към вещото лице. Не възразявам да се приеме заключението.

Съдът намира, че заключението на вещото лице инж. Т.М.М. по назначената съдебно-оценителна експертиза следва да бъде прието като неразделна част от протокола по делото и на същото следва да се изплати възнаграждение посочено в представената към експертизата Справка-декларация, ето защо

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРИЕМА и ПРИЛАГА като неразделна част от протокола по делото изготвеното заключение от вещото лице инж. Т.М.М. по назначената в настоящото производство съдебно-оценителна експертиза, ведно със Справка – декларация по чл. 23, ал.2 и чл.24, ал.2 от Наредба № 2/2015 г. за вписването, квалификацията и възнагражденията на вещите лица, изготвена и приложена от същото към заключението с вх. №3652/03.07.2020 г.

На вещото лице инж. Т.М.М. да се изплати възнаграждение общо в размер на 150.00 лв. /сто и петдесет лева/ от първоначално внесения от жалбоподателя депозит чрез платежно нареждане от 26.06.2020 г. /на стр.169 по делото/, представено с молба вх. №3456 от 26.06.2020 г. /изд. и връчен РКО/

Съдът освободи вещото лице от съдебната зала.

 

СТ. ЮРК. В.: Нямам доказателствени искания. Считам делото за изяснено.

Съдът като взе предвид, че страните не правят други искания за събиране на доказателства, счете делото за изяснено от фактическа и правна страна и

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

СТ. ЮРК. В.: Уважаема госпожо председател, считам приетата оценка с протокол на Комисията по чл.210 за законосъобразна. Считам, че е спазена процедурата по чл.64 и чл.65 от Закона за енергетиката както и по чл.210 от ЗУТ.

С оглед на изложеното ще Ви моля да отхвърлите жалбата и да потвърдите оспореното решение.

СЪДЪТ обяви, че ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Заседанието приключи в 10:45 часа.

Протоколът се изготви на 14.08.2020 г.

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

Секретар: