П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 14.08.2020 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на четиринадесети август две хиляди и двадесета година в състав:

 

Съдия: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Мария Койнова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 232 по описа за 2020 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 11.10 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ С.Д.В., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява. Представлява се от адв.Ч., надлежно упълномощен с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Началник на РУ – Раднево към ОДМВР – Стара Загора, редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител.

Съдът докладва:

На 13.08.2020г. е постъпило становище от упълномощен представител на ответника. Сочи невъзможност да се яви в днешно съдебно заседание, но не възразява по хода на делото, излага кратки съображения по същество, че жалбоподателят е неправоспособен водач.

Адв. Ч. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице пречки за да се даде ход на делото в днешното съдебно заседание и

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалбата.

Съдът докладва:

Няма изпълнение от Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ към МВР- София на указанията дадени в предходно съдебно заседание, с които съдът е задължил Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ да представи доказателства съотносими към делото.

Адв. Ч. – По делото съм представил заверен екземпляр от решение по АНД №33/2020г. по описа на РС – Раднево, в което по представени доказателства -  извършена справка в Д*****, съдът е установил безспорно, че доверителя ми притежава валидно свидетелство за управление на МПС. Представям заверено копие на ИЛ издаден от същия съд за присъдени разноски, от който съдът единствено следва да направи извода, че решението е влязло в сила, защото при невлязло в сила решение на съда, изпълнителен лист не се издава. Представям и моля да го приемете като доказателство. Считам за безспорно доказано от наличните по делото доказателства, че доверителят ми притежава издадено свидетелство за правоуправление в Д***. Д*** е страна от ЕС и съгласно Парижката конвенция всички свидетелства важат на територията на ЕС. С оглед на изложеното, считам, че са събрани всички доказателства за нищожност на административния акт.

Съдът намира, че следва повторно да бъде изискано изпълнение от Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ към МВР – София, на така създаденото задължение от предходно съдебно заседание. Изрично да се посочи в съобщението, че при неизпълнение на съответното задължение, то виновното за неизпълнението лице ще понесе санкция по чл.405 от ЗСВ. Наред с това, следва да бъде изискано от РС - Раднево АНД №33/2020г. по описа на същия съд, доколкото видно от така представеното копие на решение, постановено по него, в същото се съдържа доказателство за извършено запитване до Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ към МВР – София. При така събраните до този момент доказателства остава неизяснен основен спор по делото, а именно: дали жалбоподателя е правоспособен или неправоспособен водач. Поради изложеното, съдът

                                                О П Р Е Д Е Л И :

ДА СЕ ИЗИСКА повторно от Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ към МВР – София да изпълни задължението си създадено в съдебно заседание на 03.07.2020г., като УКАЗВА, че при неизпълнение, на виновното лице може да бъде наложена санкция по чл.405 от ЗСВ.

ДА СЕ ИЗИСКА от РС - Раднево АНД №33/2020г. по описа на същия съд.

Адв. Ч. – Представям писмото от ДМОС, че има валидно свидетелство издадено в Д***, което е налично по АНД №33/2020г. на РС – Раднево.

Доколкото така представеното в днешно съдебно заседание писмо няма отбелязване, че е същото, което е било обсъдено в административно-наказателното дело, съдът намира, че следва да бъдат изпълнени така направените разпореждания относно допълнителните доказателства. Представеното в днешно съдебно заседание писмо следва да бъде приложено като писмено доказателство по делото, с оглед на което, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като писмено доказателство Писмо рег. №А -9532/02.04.2020г. на Началник отдел „ИНТЕРПОЛ и ММО“.

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 28.08.2020г. от 11.15 часа, за която дата страните да се считат уведомени.

Заседанието приключи в 11.14 часа.

Протоколът се изготви на 14.08.2020 г.

 

 

Съдия:

 

 

Секретар: