П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 19.08.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на деветнадесети август две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                          Членове:   ПЕНКА КОСТОВА

                                                            АНТОАНЕТА МИТРУШЕВА

 

 

 

При участието на секретаря Светла Иванова

и прокурора Валентина Радева - Ранчева

сложи за разглеждане АНД (К) № 522 по описа за 2020 година

докладвано от чл. съдия Антоанета Митрушева

на именното повикване в 10:05 часа се явиха:

 

 

                        КАСАТОРЪТ – ЕТ „В И К – Н. Б“, гр.Хасково, редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не се представлява.

           От пълномощника на касатора, адвокат В.А.Е., с пълномощно по делото, са постъпили писмени бележки с вх. №4682/17.08.2020г., в които моли да бъде даден ход на делото и същото да бъде разгледано в нейно отсъствие. Заявява, че няма нови доказателствени искания и изразява становище по съществото на спора.

                        ОТВЕТНИКЪТ, редовно призовани за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ „АВТОМОБИЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ“ СОФИЯ на 22.07.2020г., не изпращат представител.

                        ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се явява прокурорът Валентина Радева – Ранчева.

                        ПРОКУРОРЪТ – Моля да се даде ход на делото.

                        Съдът намира, че преди даване ход на делото следва да замени конституираната страна - ответник по настоящото производство.

Констатира, че с разпореждане на съдията - докладчик от 29.06.2020г. като касационен ответник по делото е конституиран Областен отдел „Автомобилна Администрация“ - гр.Хасково.

С оглед настъпилите изменения в Устройствения правилник на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, обнародвани в ДВ бр.7/2020г., в сила от 01.02.2020г., към настоящия момент специализираната администрация на Изпълнителната агенция е организирана в 8 Регионални дирекции, между които и Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ – Стара Загора, с териториална компетентност за областите Стара Загора, Хасково и Кърджали, а конституираният като касационен ответник Областен отдел „Автомобилна администрация“ - гр.Хасково вече не съществува в структурата на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

                        Предвид това, както и предвид разпоредбите на чл.61, ал.1 от ЗАНН и чл.17, ал.2 т.8 от Устройствения правилник на ИА „АА“, на мястото на несъществуващия Областен отдел следва да бъде конституиран неговия правоприемник, водим от което съдът

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

 

                        ЗАМЕНЯ конституирания по делото като касационен ответник Областен отдел „Автомобилна администрация“ - гр.Хасково с Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ – Стара Загора, със седалище гр. Стара Загора.

                        Доколкото призовката за днешното съдебно заседание е била изпратена до Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ гр.София и своевременно получена, съдът намира, че призоваването на ответника е редовно и не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, водим от което

                                                           О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

                        ДОКЛАДВА се касационната жалба.

                       ПРОКУРОРЪТ – Нямам доказателствени искания. Намирам делото за изяснено от фактическа страна.

                        Като взе предвид, че страните не правят искания за събиране на други доказателства, съдът счете делото за изяснено от фактическа страна, поради което

                                                           О П Р Е Д Е Л И:

                        ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.   

                        ПРОКУРОРЪТ – Уважаеми административни Съдии, намирам касационната жалба за неоснователна. Предлагам да оставите в сила решението на РС – Хасково, с което е  потвърдено наказателното постановление.

                        Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

                        Заседанието приключи в 10:10 часа.

            Протоколът се изготви на 19.08.2020 година.

 

                                                       

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:  

 

 

                                                                                                 

 

             Секретар: