П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 13.08.2020 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на тринадесети август две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Хайгухи Бодикян

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова ………………..………

и прокурора ………………………………………………………..………..

сложи за разглеждане адм. дело № 528 по описа за 2020 г. ……………

докладвано от съдия Хайгухи Бодикян ………………………………….

на именното повикване в 11:50 часа се явиха: ………………………….

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ З.А.Х., редовно призована, не се явява. За нея се явява адв.В.Ч., надлежно упълномощен с пълномощно, представено в днешното съдебно заседание.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на ТП на НОИ – Хасково, редовно призован, не се явява и не изпраща представител. От пълномощник на същия – юрк.Т. З., е постъпила молба, в която заявява, че поради временна неработоспособност не може да се яви в съдебно заседание моли делото да бъде отложено за друга дата. Прилага пълномощно и болничен лист.

Адв.Ч. – По хода на делото предоставям на съда. Теоретично няма пречка за даване ход на делото, тъй като няма данни административният орган да е възпрепятстван. Служебно известно е на съда, че процесуалните представители юристи в ТП на НОИ са двама, няма данни за ангажираност на втория. Но все пак  етиката, предоставям на съда дали да се спази и да се отложи делото.

С оглед постъпилата молба на процесуален представител на ответника с приложени доказателства, съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден, а делото следва да бъде отложено за друга дата, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 22.10.2020 г. от 10:15 часа, за която дата страните да се считат уведомени от днес.

Заседанието приключи в 11:52 часа.

Протоколът се изготви на 13.08.2020 г.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: