П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 28.08.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесет и осми август две хиляди и двадесета година в състав:

 

Съдия: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Мария Койнова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 599 по описа за 2020 г.

докладвано от съдията

На именното повикване в 10.22 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ ОБЩИНА ДИМИТРОВГРАД, редовно призовани за днешното съдебно заседание, не се явяват и не изпращат представител.

ОТВЕТНИКЪТ Ръководител на УО на ОПОС, Гл. Директор на ГД Оперативна програма „Околна среда“ при МОСВ /В. К./, редовно призован за днешното съдебно заседание, се представлява от С.Т., правоспособен юрист и гл. експерт в отдел „Одити и нередности“, представящ пълномощно и удостоверение за юридическа правоспособност в днешно съдебно заседание.

Юрк.С.Т. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалбата.

Юрк. С.Т. – Оспорваме жалбата. Да се приеме представената преписка. Няма да сочим други доказателства.

Съдът намира, че с оглед неявяването на жалбоподателя, както и поради това, че до настоящия момент не са постъпили нови доказателствени искания от страна на жалбоподателя, а такива не са направени и в днешно съдебно заседание от ответната страна, следва по делото да бъде приложена така постъпилата преписка от административния орган, като бъдат приети като писмени доказателства всички съдържащи се в нея документи. Следва делото да бъде счетено за изяснено от фактическа страна, поради което, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЛАГА по делото административната преписка, постъпила в съда с писмо вх.№3816/10.07.2020г.

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото приложените към административната преписка писмени такива  по опис от 15 пункта и приложени по делото от л.12 до л.94 вкл.

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Юрк. С.Т. – Уважаема г-жо Председател, моля да отхвърлите жалбата на Община Димитровград като необоснована и недоказана. Актът е мотивиран, спазени са процесуалните разпоредби, както и материалния закон, дадена е възможност на бенефициентът да възрази. Моля за срок за изготвяне на писмени бележки. Правя възражение за прекомерност на адвокатско или юрисконсултско възнаграждение ако е представен списък. Представили сме списък с разноски към преписката по делото, които моля да ни бъдат присъдени с описаните в нашето писмо.

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Определя срок на представляващия ответника да представи писмени бележки до 04.09.2020 г.

Заседанието приключи в 10.26 часа.

Протоколът се изготви на 28.08.2020 г.

 

 

 

 

 

   Съдия:

 

Секретар: