П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 28.08.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесет и осми август две хиляди и двадесета година в състав:

 

Съдия: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Мария Койнова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 424 по описа за 2020 г.

докладвано от съдията

На именното повикване в 10.46 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Т. Г.Х., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява. В съдебно заседание се представлява от адв. В., надлежно упълномощен с пълномощно представено днес.

ОТВЕТНИКЪТ ЗАМ. ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ДФ ЗЕМЕДЕЛИЕ, редовно призован за днешното съдебно заседание, се представлява от юрк.И., редовно упълномощена с пълномощно представено днес.

Адв. В. – Ход на делото.

Юрк И. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че няма процесуална пречка да се даде ход на делото и

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалбата.

Адв. В. – Поддържам жалбата, така както е предявена. Да се приеме приложената преписка от ДФ „Земеделие“. Представям допълнително писмо от ОД –Кърджали пи ДФЗ, в което се казва, че доверителката ми през 2016г. не е допусната до участие в мерките на ДФЗ, поради отпаднало правно основание, а именно: разваляне на договорите за наем на земеделски земи. Представям и възражение, което го няма по преписката, по повод образуваното административно производство за издаване на АУПДВ, с копие за ответната страна. Представям и списък на разноските. Договорите за наем са прекратени, и ако не бяха, щяхме да участваме в програмата за 2016г. Дело има във връзка с прекратяване договора за наем и доколкото знам от моята доверителка, делото е приключило. Нямам искания на този етап.

Юрк. И. – Оспорваме изцяло жалбата като неоснователна. Писмото и това откриване на производство е представено по преписката, след което тя е възразила. Лично на мен не ми е известно оспорването на прекратените договори, тъй като в последствие поемам делото от юрк.П.. Не съм запозната с делото, което се води пред РС – Кърджали, как е приключило и не мога да взема становище. Моля да приложите представената преписка. Нямам други искания.

Съдът намира, че следва по делото да бъде приложена така постъпилата преписка от административния орган, като бъдат приети като писмени доказателства всички съдържащи се в нея документи, тези, приложени към жалбата, както и представените в днешно съдебно заседание от пълномощника на жалбоподателя. С оглед пълното изясняване на спорните моменти в настоящото производство съдът счита, че следва да бъде изискано дело от РС – Кърджали, за което има данни, че е с предмет: оспорване прекратяването на наемните договори между Община Черноочене и Т.Г.Х.. Съдът, при извършена служебна справка установи, че първоначално делото е било образувано като АД №82/2016г. по описа на АдмС – Хасково. Впоследствие е изпратено след преценка за местната подсъдност пред АдмС –Кърджали и там е образувано АД №55/2016г. След касационно обжалване на постановено прекратително определение от АдмС –Кърджали по посоченото дело, ВАС се е произнесъл с определение по АД №5680/2016г., с което отменя прекратителното определение на КАС. При преценка на подсъдността АдмС – Кърджали е изпратил АД №55/2016г. на РС –Кърджали, като към настоящия момент не се установява номера на съответното дело. Поради това от РС –Кърджали следва да бъде изискано дело, образувано по подсъдност в РС - Кърджали след изпращане на АД №55/2016г. на АдмС – Кърджали със страни: Т.Г.Х. ***. Следва да бъде указано, че ако производството не е приключило пред РС – Кърджали, то РС – Кърджали следва да даде информация на какъв етап се намира то, а при приключено производство с влязъл в сила съдебен акт, РС - Кърджали следва да изпрати въпросното дело за прилагане към настоящото производство.

С оглед изложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЛАГА по делото административната преписка, постъпила в съда с писмо вх.№3664/03.07.2020г.

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото приложените към преписката по опис от 5 пункта и находящи се по делото от л.19 до л.154 такива, както и Решения от заседанието на УС, съгласно Протокол №145/19.07.2019г. и Заповед №ОЗ-РД/2891 от 23.072019г. на Изпълнителен Директор на ДФЗ.

ПРИЕМА като писмени доказателства: Молба до министъра на МЗХГ рег.№2387/09.05.2016г., Молба до ДФЗ, чрез ОД на ДФЗ – Кърджали, ведно с Известие за доставяне №ИД PS 6300 00NUDBV, Писмо от Община Черноочене изх.№94-01-6/09.02.2016г., както и Писмо изх.№ РД-12-05-33-1/24.08.2020г. от ОД „Земеделие“ – Кърджали, и Възражение, ведно с известие за доставяне до Зам. изпълнителния Директор на ДФЗ.

ДА СЕ ИЗИСКА от РС – Кърджали образувано пред съда дело със страни: Т.Г.Х. ***, изпратено по подсъдност от АдмС – Кърджали  АД №55/2016г.. Указва на РС –Кърджали, че ако делото не е приключило с влязъл в сила съдебен акт, то следва да бъде представена информация на АдмС – Хасково на какъв етап се намира производството по делото.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 23.10.2020г. от 10.10 часа, за която дата страните да се считат уведомени.

Заседанието приключи в 11.00 часа.

Протоколът се изготви на 28.08.2020г.

 

 

Съдия:

 

 

 

Секретар: