П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 01.09.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на първи септември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

 

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

                                                

При участието на секретаря М. Койнова……..………………………..………..…..

и прокурора ……………...……..…..……………….………………………………………. 

сложи за разглеждане адм. дело № 1276 по описа за 2019 година ..……….……...…

докладвано от съдия Росица Чиркалева …………...…....…...……….…………...…….

на именното повикване в 09.30 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Д.А.Т., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се явява лично и с адв. Д., надлежно упълномощена с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „ОБЖАЛВАНЕ И ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНА ПРАКТИКА“ – ПЛОВДИВ, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител.

Съдът докладва:

По делото е постъпила молба вх.№4960/27.08.2020г. на процесуален представител на ответната страна – ст.юрк. П.. В същата се сочи, че не се възразява по даване ход на делото в отсъствие на страната и нейния процесуален представител, сочи се липса на други доказателствени искания, при направени нови такива от страна на жалбоподателя, се моли за възможност за запознаване със същите и изразяване на становище. В случай, че съдът счете делото за изяснено от фактическа страна, се прави искане да се даде ход по същество и се претендира юрисконсултско възнаграждение.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Е.Ж.Д., редовно призована, не се явява. На същото е възложена задача по изготвяне на съдебно-счетоводна експертиза.

Съдът докладва:

По делото е постъпила молба вх.№4984/31.08.2020г. от вещото лице. В молбата вещото лице сочи, че поради възникнала необходимост от допълнителни проучвания във връзка с възложената задача, същата е не е била изготвена за датата на днешното съдебно заседание, като се моли да бъде удължен срока за изготвяне на експертизата.

Адв. Д. – Да се даде ход на делото. Считам, че следва да се уважи молбата на вещото лице, за да се запознае и извърши проучванията, които са необходими. Да се даде възможност на вещото лице да изготви експертизата.

Като взе предвид становището на процесуалния представител на жалбоподателя, съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Съдът докладва:

По делото е постъпила молба вх.№3108/15.06.2020г. на процесуален представител на ответната страна, с направени в същата изявления относно обстоятелства, за изясняването на които ответната страна е била задължена в предходно съдебно заседание. В молбата се сочи, че обстоятелството, дали Д.А.Т. в качеството си на физическо лице е подал и подписал декларация с посочено лице за контакт, телефон и ел.адрес за кореспонденция, е изяснено и заявено с молба изходящ номер на ответника №96-00-266#5/22.01.2020г., като въпросната декларация се посочва като такава, находяща се на л.397 от съдебната номерация по делото, с обозначение Декларация №ВьР-311/24.01.2019г.

Адв. Д. – Да се приеме писмото. Ще го коментирам при обсъждане на доказателствата.

Съдът намира, че към доказателствата по делото следва да бъде прието писмо вх.№3108/15.06.2020г. и

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА към доказателствата по делото писмо вх.№3108/15.06.2020г.

Като взе предвид, че до датата на днешното съдебно заседание вещото лице не е изготвило заключение по назначената съдебно-счетоводна експертиза и с оглед необходимостта от същата за изясняване на делото от фактическа страна, съдът намира, че на вещото лице следва да се даде възможност да изготви и представи заключението си за следващото съдебно заседание, предвид което, делото следва да се отложи за друга дата. Предвид горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на вещото лице Д. да изготви и представи заключението си за следващото съдебно заседание, като указва на същото да депозира заключението си най-късно в 7-дневен срок, преди датата на съдебното заседание.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 01.12.2020г. от 11.00 часа, за която дата страните  и вещото лице да се считат уведомени.

Заседанието приключи в 09.38 часа.

Протоколът се изготви на 01.09.2020 г.

 

 

СЪДИЯ:

 

 

Секретар: