П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 01.09.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на първи септември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

                                  

При участието на секретаря Мария Койнова ..…..………………………..………..…..

и прокурора ……………………..…..……………….………………………………………. 

сложи за разглеждане адм. дело № 615 по описа за 2020 година ……..……….……..

докладвано от съдия Росица Чиркалева …………. .…....…...……….…………...…….

на именното повикване в 10.45 часа се явиха:

 

                        ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ П.И.К., редовно призован за днешното съдебно заседание, се явява лично. В съдебно заседание се  представлява от адв. С., надлежно упълномощен с пълномощно по делото.

                        ОТВЕТНИКЪТ Изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, редовно призован за днешното съдебно заседание, не  изпраща представител.

Съдът докладва:

Постъпило е писмено становище с вх.№4937/28.08.2020г. от ст.юрк.П., пълномощник на ответника. В същото се сочи невъзможност за явяване в днешното съдебно заседание, като се иска делото да бъде гледано в отсъствие на ответната страна и процесуалния ѝ представител при липса на процесуални пречки за това. Оспорва се депозираната жалба, сочи се липса на доказателствени искания, ако съда счете делото за изяснено от фактическа страна се моли за ход по същество, като се изразява становище по съществото на спора. Иска се присъждане на юрисконсултско възнаграждение. В случай на претендиране на разноски над нормативно установения минимален размер, се прави възражение за прекомерност

                        Адв. С. – Да се даде ход на делото.

                        Съдът намира, че не са налице пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

                        О П Р Е Д Е Л И :

                        ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва жалба от П.И.К., насочена срещу Заповед № РД-15-03-10/15.06.2020г. на Изпълнителен директор на ИА"Медицински надзор" към МЗ на РБългария.

                        Адв. С. –  Поддържам жалбата на изложените в нея съображения. Да се приемат към доказателствата представените с жалбата и тези, които ответника е представил като административна преписка.

                        Съдът намира, че като доказателства по делото следва да бъдат приети представените с жалбата в заверен вид такива, както и представените от ответната страна с изх.№ ИАМН-96-03-1/30.06.2020г. в заверен вид писмени такива и представляващи административната преписка по издаване на оспорения акт.

Водим от горното, съдът

                        О П Р Е Д Е Л И :

                        ПРИЕМА като доказателства по делото: Заповед № РД-15-03-10/15.06.2020г. на Изпълнителен директор на ИА"Медицински надзор" към МЗ на РБългария за прекратяване на служебно правоотношение; Заповед №РД–19-3/05.06.2020г. на Изпълнителен директор на ИА"Медицински надзор"; Длъжностно разписание на ИА „Медицински надзор“ в сила от 15.06.2020г.; Доклад рег.№ДЗЧР-15/02.06.2020г. от гл.секретар на ИАМН.

                        Адв.С. – Доколкото в становището си по същество ответника е потвърдил, че няма да сочи други доказателства, то аз твърдя, че преписката не е пълна и представям Заповед №РД-15-01-12/20.09.2019г. за назначаването на моя доверител, която считам за относима и моля да се приеме към доказателствата по делото. Други доказателства няма да соча, доколкото това, което ние искаме да докажем като незаконосъобразност е представено. Не мога да кажа дали устройствения правилник на агенцията е публично достъпен, няма и длъжностно разписание към момента на назначаването - 20.09.2019г. Доколкото с определение съдът е разпределил доказателствената тежест и е конституирал страните, а в изрично волеизявление на процесуален представител на ответника на ИА „Медицински надзор“ се казва, че няма да се сочат други доказателства и няма да се правят други искания, считам, че делото е изяснено, но това е по преценка на съда.

                        Съдът намира за относимо представеното в днешно съдебно заседание писмено доказателство, а именно: Заповед №РД-15-01-12/20.09.2019г., предвид което същото следва да бъде прието към доказателствата по делото, поради което

                        О П Р Е Д Е Л И :

                        ПРИЕМА към доказателствата по делото Заповед №РД-15-01-12/20.09.2019г. на ИД на ИА „Медицински надзор“.

                        Независимо от твърденията на страните, че делото е изяснено от фактическа страна, съдът намира изпратената от органа административна преписка за непълна, предвид което, на основание чл.152, ал.4 от АПК намира за необходимо да задължи органа да представи заверено копие на Устройствен правилник на ИА „Медицински надзор“, както и заверено копие от цялото трудово досие на жалбоподателя, ведно с длъжностна характеристика. Следва от ИА „Медицински надзор“ да бъде изискано да представи длъжностно разписание към 20.09.2019г.

                        Водим от горното, съдът

                        О П Р Е Д Е Л И :

                        На основание чл.152, ал.4 от АПК ЗАДЪЛЖАВА ответника да допълни административната преписка, като представи заверено копие на Устройствен правилник на ИА „Медицински надзор“, заверено копие от цялото трудово досие на П.И.К., ведно с длъжностна характеристика за заеманата от същия длъжност преди датата на издаване на оспорения акт, като представи същите в 7-дневен срок от съобщаването.

ИЗИСКВА от ИА „Медицински надзор“ да представи длъжностно разписание на ИА „Медицински надзор“ към 20.09.2019г.

                        За събиране на доказателства ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 01.12.2020г. от 10.45 часа, за която дата страните да се считат за уведомени.

                        Заседанието приключи в 10.59 часа.

                        Протоколът се изготви на 01.09.2020 година.    

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: