П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 03.09.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на трети септември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

                       

           

При участието на секретаря Мария Койнова……..………………………..………...…..

и прокурора  Петър Мидов …...……………..…..……………….………………..………. 

сложи за разглеждане адм. дело № 758 по описа за 2020 година ………………….…..

докладвано от съдия Росица Чиркалева …………...…....…...……….……............…….

на именното повикване в 10.00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ М.Б., нередовно призован за днешното заседание. Призовката изпратена до същия в РПЦ –Харманли се е върнала в цялост с отбелязване, че лицето е напуснало РПЦ-Харманли на 24.08.2020г. Същият е призован и чрез процесуален представител. Призовката изпратена до процесуален представител е връчена на 31.08.2020г. В съдебно заседание се явява адв. К.Г., назначен за процесуален представител на жалбоподателя  по негова молба, с Определение на съда от 31.08.2020г.

ОТВЕТНИКЪТ Интервюиращ орган при Държавната агенция за бежанците при МС (К. Б.), нередовно призован за днешното съдебно заседание. Призовката до същия е получена на 01.09.2020г. Ответника не изпраща представител.

В залата се явява и Петър Мидов – прокурор при Окръжна прокуратура – Хасково.

Съдът докладва писмо вх.№4938/27.08.2020г. писмо от  прокурор при Окръжна прокуратура – Хасково, в което се заявява, че на основание чл.16, ал.1, т.3 от АПК в изпълнение на заповеди на Главен прокурор на Р.България и Окръжен прокурор на ОП – Хасково, последната желае да участва като страна по административно дело №758/2020 г.

ПРОКУРОРЪТ – Поддържам така направеното искане. Считам, че производството е с важен държавен и обществен интерес, поради което моля Окръжна прокуратура – Хасково да бъде конституирана като страна в процеса.

Съдът намира, че с оглед писмено направеното изявление, поддържано в днешно съдебно заседание от прокурор при ОП – Хасково, са налице условията на чл.16, ал.1, т.3 от АПК, а именно обосновано е наличието на важен обществен и държавен интерес от участието на прокуратурата в настоящото производство, предвид което същите следва да бъдат конституирани като страна по делото и

О П Р Е Д Е Л И :

КОНСТИТУИРА на основание чл.16, ал.1, т.3 от АПК Окръжна прокуратура – Хасково като страна по адм. дело №№758/2020 г.

Адв. Г. – Не възразявам по призоваването ни. Предвид нередовното призоваване на ответната страна и липсата на становище от същата, считам, че ход на делото не следва да се дава.

ПРОКУРОРЪТ С оглед нередовното призоваване на ответната страна не следва да се дава ход на делото.

Като изслуша становището на явилите се страни и с оглед нередовната процедура по призоваване на ответната страна, съдът намира, че е налице процесуална пречка за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 29.09.2020г. от 09.20 часа, за която дата явилите се страни да се считат уведомени.

Да се призове ответника.

Заседанието приключи в 10.14 часа.

Протоколът се изготви на 03.09.2020г.

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: