П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 02.09.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, на втори септември две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

          ЧЛЕНОВЕ: ЦВЕТОМИРА ДИМИТРОВА

         РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА - ИВАНОВА

                                                       

При участието на секретаря Светла Иванова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 68 по описа за 2020 г.

докладвано от член-съдия Цветомира Димитрова

на именното повикване в 11:00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ П.Т.З., редовно уведомен от предходното съдебно заседание, не се явява. За същия се явява адв. Б.Б., надлежно упълномощен да го представлява по делото, с приложено по същото пълномощно.

ОТВЕТНИКЪТ Общински съвет – Димитровград, редовно уведомени от предходното съдебно заседание, не изпращат процесуален представител.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Е.Ж.Д., редовно призована, не се явява.

От същата е постъпила молба с вх.№4982/31.08.2020г., в която заявява, че е работила по делото, но не е успяла да изготви експертизата в срок. Моли за издаване на съдебно удостоверение, във връзка с работата ѝ, и за удължаване на срока за изготвяне на съдебно-счетоводната експертиза.

Адв. Б. – Считам, че няма пречки за даване ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, водим от което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва, че с писмо с вх.№3037/12.06.2020 г. от Председателя на Общински съвет – Димитровград, по делото се представя изисканото заверено копие на Наредба №10 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Димитровград, в редакцията ѝ, действаща към датата на издаване на процесния акт, а именно 19.12.2019 г.

Докладва постъпилата молба с вх.№4791/21.08.2020г. от пълномощника на жалбоподателя адв. Б.Б., с която по делото се представя извадка от Наредба №7/19.12.2013г. за реда и начина на изчисляване и определяне размера на обезпеченията и отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци, с твърдения за относимостта на същата към съществото на спора.

Адв. Б. – Не възразявам да се приеме изпратената от ответника Наредба №10 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Димитровград. Разпечатката от Наредба №7/19.12.2013г., която представям, е за сведение на съда.

Съдът намира, че следва да приеме като доказателство по делото изпратената от ответника Наредба №10 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Димитровград, в действащата ѝ към 19.12.2019 г. редакция, както и да приложи за сведение по делото приложената към молба вх. №4791/21.08.2020г. от адв. Б.Б. разпечатка от нормативен акт.

Водим от горното, съдът

                                               О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА като доказателство по делото изпратеното от страна на ответника заверено копие на Наредба №10, за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Димитровград, в редакцията ѝ действаща към датата на издаване на процесния акт, а именно 19.12.2019г.

ПРИЛАГА за сведение приложената към молба с вх.№4791/21.08.2020г. от адв. Б.Б. разпечатка от нормативен акт, а именно извлечение от Наредба №7/19.12.2013г. за реда и начина на изчисляване и определяне размера на обезпеченията и отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци.

Адв. Б. – Нямам други доказателствени искания. Да се даде възможност на вещото лице да изпълни възложената ѝ задача.

Като взе предвид, че страните не правят искания за събиране на други доказателства и постъпилата от вещото лице Е. Дайрелян молба, съдът намира, че на последната следва да бъде дадена възможност да изготви заключение по назначената съдебно-счетоводна експертиза, а делото следва да бъде отложено за друга дата, за която на вещото лице следва да се изпрати призовка.

Водим от това, съдът

                                               О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на вещото лице Е.Ж.Д. да изготви заключение по назначената съдебно-счетоводна експертиза.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 18.11.2020 г. от 10:30 часа, за която дата страните да се считат за редовно уведомени, а вещото лице да се призове, с указания, че експертизата следва да бъде представена по делото най-малко в едноседмичен срок преди датата на съдебното заседание.

Заседанието приключи в 11:07 часа.

Протоколът се изготви на 02.09.2020 г.

 

 

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

                                                                          Секретар: