П Р О Т О К О Л

 гр. Хасково, 03.09.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на трети септември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                                                Членове:                                          

 

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора  

сложи за разглеждане адм.дело №  512 по описа за 2019 година

докладвано от съдия Василка Желева  

На именното повикване в 10:35 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Ц.Т.П., не се явява. В залата се явява адв. М.Г., упълномощена да го представлява.

ОТВЕТНИКЪТ по жалбата Началник на РДНСК - Хасково, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Главен архитект на Община Хасково, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ СТРАНИ К.Д.К. и Н.И.К., редовно уведомени от предходно съдебно заседание, не се явяват. За тях се явява адв. М.Х., надлежно упълномощен да ги представлява, с представено по делото пълномощно.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ М.П.Б., редовно призована за днешното съдебно заседание, се явява лично.

АДВ.Г. Госпожо Съдия, заявявам, че жалбоподателят Ц.Т.П. е починал. Представям Ви удостоверение за наследници с изх.№ ГРАОН1-807/23.04.2020 г. и ново пълномощно от наследниците от 18.06.2020 г., които ме упълномощават да ги представлявам в процеса. Моля да конституирате наследниците на Ц.Т.П. и делото да бъде продължено.

АДВ.Х. – Не възразявам да бъдат конституирани наследниците на Ц.П., предвид смъртта на жалбоподателя и изявлението на неговите наследници за встъпване в настоящото производство.

Съдът като взе предвид, че съгласно представеното днес Удостоверение за наследници от 23.04.2020 г. жалбоподателят по делото Ц.Т.П. е починал на 18.04.2020 г., като е оставил за свои наследници Д.Д.П., Т.Ц.П. и Г.Ц.Т., и същите, с представеното днес пълномощно от дата 18.06.2020 г., са упълномощили адв. М.Г. да ги представлява и защитава по адм. дело № 512/2019 г., както и че оспореният административен акт не е издаден с оглед личността на жалбоподателя, намира, че са налице условията за правоприемство в процеса по смисъла на чл.227 от ГПК, приложим субсидиарно в настоящото производство на основание чл.144 от АПК, поради което следва да заличи Ц.Т.П. като жалбоподател по делото и да конституира на негово място наследниците му, които желаят да продължат производството, водим от което

О П Р Е Д Е Л И:

ЗАЛИЧАВА починалия Ц.Т.П. като жалбоподател по адм. дело №512/2019 г. по описа на АдмС – Хасково.

КОНСТИТУИРА като жалбоподатели в настоящото производство Д.Д.П., Т.Ц.П. и Г.Ц.Т., в качеството им на наследници на Ц.Т.П..

АДВ.Г. – Госпожо Съдия, заявявам, че не възразяваме по проведените до тук процесуални действия. Нямаме възражения по хода на делото.

АДВ.Х. – Считам, че няма процесуални пречки за даване ход на делото. Моля за ход на делото.

Съдът като взе предвид, че адв. Г. е своевременно уведомена, не възразява по даване ход на делото и заявява, че новоконституираните жалбоподатели не възразяват по проведените до тук процесуални действия, намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва, че заключението по изготвената съдебно-техническа експертиза от вещото лице М.П.Б. е постъпило по делото днес, в 09:18 часа, т.е. при неспазване на изискуемия по чл.199 от ГПК едноседмичен срок преди датата на съдебното заседание.

Екземпляри от изготвеното заключение се връчиха в днешното съдебно заседание на пълномощниците на жалбоподателите и на заинтересованите страни.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ М.П.Б. – Госпожо Съдия, искам да кажа, че аз всеки ден имах дела и едва миналата седмица се свързах със страните, за да мога да дойда тук, да извърша проверка на место, за да се запозная по-обстойно с нещата и затова забавих експертизата. Аз имам много дела - и към прокуратурата, и в други окръжни градове. Не успях навреме да се свържа със страните за да извърша оглед, което беше обективна пречка за своевременното изготвяне на заключението. Също така имам и здравословен проблем и бях на лечение, което също доведе до забавянето. Моля да бъда извинена за закъснението и да не ми бъде налагана глоба.

АДВ.Г. – С оглед неявяването на другите страни, считам, че нашето становище няма да е решаващо. Да не се изслушва днес вещото лице. Нямам други искания.

АДВ.Х. – Аз също съм солидарен с колежката, не само относно забележката, която направи последната, но и предвид обстоятелството, че заключението е доста обемно и е необходимо време да се запозная със същото, с оглед провеждане на нормален разпит в съдебно заседание. Да не се изслушва днес вещото лице. Нямам други искания.

Съдът намира, че не следва да изслушва в днешното съдебно заседание вещото лице, изготвило съдебно-техническата експертиза, доколкото заключението по същата е представено при неспазване на изискуемия от закона срок. Съдът намира, че делото следва да бъде отложено за друга дата, а вещото лице следва да бъде предупредено, че ако повторно стане причина за неоснователно отлагане на делото, ще му бъде наложена глоба.

Водим от изложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕДУПРЕЖДАВА вещото лице М.П.Б., че ако повторно стане причина за неоснователно отлагане на делото, ще му бъде наложена глоба.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 26.11.2020 г. година от 10:00 часа, за която дата страните и вещото лице да се считат редовно уведомени.

Заседанието приключи в 10:46 часа.

Протоколът се изготви на 03.09.2020 година.

 

                    

                                            

                     СЪДИЯ:                                                                               

                                                                                 

                    Секретар: