П Р О Т О К О Л

Хасково, 17.09.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на седемнадесети септември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

 

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ИВА БАЙНОВА

                                                               Членове: 

 

 

При участието на секретаря Светла Иванова

и  прокурора 

сложи за разглеждане адм. дело № 530 по описа за 2020 година

докладвано от съдия Ива Байнова

на именното повикване в 11.30 часа се явиха:

 

                        ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Д.И.С., редовно призован, се явява лично и с адв. С., надлежно упълномощен.

                        ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „ОБЖАЛВАНЕ И ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНА ПРАКТИКА“ - ПЛОВДИВ, редовно призован за днешното съдебно заседание, не изпраща представител.

                        От пълномощника на същия - главен юрисконсулт Н. П., е постъпила молба с вх.№5260/14.09.2020 г., с която заявява, че е в невъзможност да се яви в днешното съдебно заседание, но не възразява по даване ход на делото при липса на процесуални пречки за това. Заявява, че оспорва подадената жалба като необоснована и недоказана, моли да се приеме административната преписка. Възразява по доказателствените искания на жалбоподателя да бъдат представени оригинали на хартиен носител на данните, предоставени от „Еконт Експрес“ ООД на оптичен носител, в това число и оригинали на товарителници и други транспортни документи, съставени във връзка с предаването на стоката на трети лица.  Изразява становище, че документите, които се желае да бъдат изискани, следва да се посочат в нарочна писмена молба, като след тяхното индивидуализиране не възразява да бъдат изискани по реда на чл. 192 от ГПК. Заявява, че ще се ползва от всички представени по делото доказателства. При направени нови доказателствени искания или представени  нови доказателства от жалбоподателя, моли да ѝ се даде възможност да се запознае със същите, да изрази становище и евентуално да ангажира доказателства. Няма доказателствени искания и няма да сочи нови доказателства. В случай, че бъде даден ход на делото по същество, моли жалбата да бъде отхвърлена и да бъде потвърден ревизионният акт. Претендира юрисконсултско възнаграждение. Прави възражение за прекомерност на адвокатското възнаграждение. 

                        Адв. С. – Моля да се даде ход на делото.

                        Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

                                               О П Р Е Д Е Л И :    

                        ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

                        Докладва се жалбата, насочена срещу Ревизионен акт № Р-16001619005773-091-001/26.03.2020 г., потвърден с Решение № 244/28.05.2020 г. на Директора на Дирекция „Обжалване и данъчно-осигурителна практика“ – Пловдив.

                        Адв. С. – Поддържам жалбата. Поддържам направеното оспорване по нея относно истинността и верността на данните, предоставени от „Еконт Експрес“ на оптичен носител. Нямам искания за съдебно-техническа експертиза. В тази връзка имам искане по чл. 192 от ГПК, което е за представяне на оригиналите на товарителници, разписки, приемо-предавателни протоколи и други транспортни документи от „Еконт Експрес“.

             Доколкото същите са станали служебно известни на съда и се съдържат по АД №1070/2019г., моля настоящото производство да се присъедини към него.

                        Във връзка с направеното от пълномощника на жалбоподателя искане за присъединяване на настоящото дело към АД №1070/2019г. по описа на АдмС – Хасково, съдът намира следното:

            Страните по АД №1070/2019г. по описа на АдмС –Хасково са идентични с тези по настоящото производство. Наред с това, между АД №1070/2019г. и АД №530/2020г. е налице връзка, доколкото оспореният в настоящото производство ревизионен акт е издаден след отмяна на ревизионния акт, предмет на оспорване по АД №1070/2019г., в частта му на задълженията по ЗДДС и връщането му в тази част на ревизиращите органи за ново произнасяне. Именно в изпълнение на тази процедура е издаден ревизионният акт, предмет на оспорване в настоящото производство, като издаването му е базирано на същите доказателства, въз основа на които е издаден ревизионния акт, оспорен по АД №1070/2019г. по описа на съда.

             Предвид горното, съдът намира, че е налице хипотезата по чл. 213 от ГПК и настоящото дело като по-късно образувано, следва да бъде присъединено към АД №1070/2019г. за произнасяне с едно общо решение.

Водим от горното, съдът

                                               О П Р Е Д Е Л И:

                        ПРЕКРАТЯВА производството по АД №530/2020г. по описа на АдмС – Хасково.

                        ПРИСЪЕДИНЯВА АД №530/2020г. по описа на АдмС – Хасково към АД №1070/2019г. по описа на същия съд.

                        Определението не подлежи на обжалване.

                        След изпълнение на процедурата по присъединяване на настоящото дело към АД №1070/2020г., последното да се докладва на съда за последващи съдопроизводствени действия.

                        Заседанието приключи в 11.40 часа.

                        Протоколът се изготви на 17.09.2020 година.

 

 

 

                                                                                                          СЪДИЯ: 

 

 

 

                                                                                                          Секретар: