П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 18.09.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на осемнадесети септември две хиляди и двадесета година в състав:

 

Съдия: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Мария Койнова

и прокурора Невена Владимирова

сложи за разглеждане адм. дело № 790 по описа за 2020 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 10.15 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ К.М.З.А., не се явява. Призовката изпратена лично до същия, до настоящия момент не се е върнала по делото. Жалбоподателят се явява редовно призован чрез назначения му процесуален представител - адв. Д.Т., назначена за процесуален представител на жалбоподателя с Разпореждане на съда от 03.09.2020г., която се явява лично.

ОТВЕТНИКЪТ Зам. Председател на Държавната агенция за бежанците при МС, редовно призован за днешното съдебно заседание, се представлява от ст.юрк. Х., надлежно упълномощена с пълномощно представено днес.

СТРАНА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, конституирани като страна в производството с Разпореждане на съда от 10.09.2020г., се представляват от прокурор Владимирова.

 

Адв. Т. – Да се даде ход на делото. Считам, че няма пречка, тъй като аз съм редовно призована.

Ст.юрк. Х. – Да се даде ход на делото.

ПРОКУРОРЪТ – Считам, че липсват процесуални пречки и моля да дадете ход на делото.

С оглед призоваването на жалбоподателя чрез назначения представител, съдът намира, че същият е редовно призован и няма процесуална пречка за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалбата.

Адв. Т. – От името на жалбоподателя, поддържам изцяло жалбата по доводи изложени подробно в нея. Моля да отмените решението на Зам. председателя на ДАБ. Да се приеме преписката. Към настоящия момент няма да соча нови доказателства и нямам доказателствени искания. Предоставям на съда преценката, жалбоподателят да бъде призован за следващо съдебно заседание или да му бъде дадена възможност писмено да изрази подробно становище, тъй като аз не съм осъществявала личен контакт с него.

Ст.юрк.Х. – Считаме жалбата за неоснователна. Моля да приемете в цялост административната преписка. Представям и моля да приемете Справка на Дирекция „Международна дейност“ с вх.№МД-498/15.09.2020г., относно: **** – актуално положение в страната. С оглед личното явяване на процесуалния представител на жалбоподателя, която считам, че е подробно запозната с преписката, проведените интервюта с жалбоподателя и представените доказателства, намирам, че бежанската история е изследвана, поради което считам, че не е необходимо отлагане на делото и личното изслушване на жалбоподателя.

ПРОКУРОРЪТ– Становище по жалбата ще взема в хода по същество. Да се приеме административната преписка, както и представената в днешно съдебно заседание справка. Предвид изложените в жалбата твърдения за ангажиране на допълнителни доказателства и становища по бежанската история, считам, че следва жалбоподателят да бъде редовно призован и да му бъде дадена възможност лично да изложи становище, както и да вземе отношение по жалбата и анализа на събраните по делото материали. Правя искане в тази насока.

Съдът намира, че следва по делото да бъде приложена така постъпилата административна преписка от ответната страна по опис, като бъдат приети като писмени доказателства по делото всички съдържащи се в нея документи, както и днес представената Справка на Дирекция „Международна дейност“ с вх.№МД-498/15.09.2020г., относно: *** – актуално положение в страната. С оглед установеното, че има направени допълнителни доказателствени искания в постъпилата жалба, а също и поради установеното, че назначеният процесуален представител няма установен личен контакт с жалбоподателя, съдът намира, че следва повторно да бъде изпратена призовка за следващо съдебно заседание до жалбоподателя, като в същата изрично следва да бъде посочено, че може да представи допълнителни доказателства и изложи допълнителни съображения. С оглед изложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЛАГА по делото административната преписка, постъпила в съда с писмо вх.№4987/31.08.2020 г.

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото всички съдържащи се в преписката документи съобразно опис от 55 пункта и находящи се от л.5 до л.106 вкл. по делото, както и Справка на Дирекция „Международна дейност“ с вх.№МД-498/15.09.2020г., относно: *** – актуално положение в страната.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 25.09.2020г. от 10.00 часа, за която дата страните да се считат уведомени. Да се изпрати призовка с указанията на съда лично до жалбоподателя на посочения адрес в жалбата - РПЦ – Харманли.

Заседанието приключи в 10.19 часа.

Протоколът се изготви на 18.09.2020 г.

 

 

Съдия:

 

 

 

Секретар: