П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 24.09.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесет и четвърти септември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

 

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 590 по описа за 2020 година 

докладвано от съдия Василка Желева

на именното повикване в 10:26 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Т.Д.А., редовно призована за днешното съдебно заседание, се явява лично и с адв. Д.Я., надлежно упълномощен да я представлява, с представено по делото пълномощно.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ХАСКОВО, редовно призован за днешното съдебно заседание, се представлява от гл. юрк. С.С., надлежно упълномощен да го представлява, с днес представено пълномощно.

Адв. Я. – Считаме, че няма процесуални пречки за даване ход на делото. Моля да бъде даден ход на делото.

Юрк. С.– Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, водим от което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се постъпилата жалба, насочена против Заповед № 272з-1803/17.06.2020 г. на Директор на ОДМВР – Хасково.  

Адв. Я. – Поддържаме жалбата. Моля да приемете изпратената от ответника административна преписка.

Юрк. С.– Оспорвам така депозираната жалба, като считам същата за неоснователна. Моля да се приемат представените по делото писмени доказателства.

Съдът намира, че следва да приеме като писмени доказателства по делото изпратените от страна на ответника такива с писмо вх.№ 4184/27.07.2020 г., представляващи административната преписка, водим от което

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото изпратените от страна на ответника такива с писмо вх.№ 4184/27.07.2020 г., представляващи административната преписка, придружени с подробен опис от 25 и 33 точки /от л. 15 до л. 137 от делото/.

Адв. Я. – Госпожо Съдия, ние имаме едно доказателствено искане, а именно да бъде изискана от ответника утвърдената и връчената на моята доверителка длъжностна характеристика за изпълняваната от нея длъжност в ОДМВР – Хасково – полицейски инспектор в група „ОДПКПД“ на сектор „Пътна полиция“ в отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Хасково. Считаме, че това доказателство е важно за разкриване на фактическата обстановка и с оглед на това, че именно с длъжностната характеристика и вменените ѝ задължения моята доверителка има право да извършва справки в информационните масиви на МВР, и съответно такива справки същата е правила регламентирано и съобразно задълженията ѝ по длъжностна характеристика, без да се отклонява от тях. Нямаме други доказателствени искания на този етап от производството.

Юрк. С.– Нямам възражения по така направеното доказателствено искане, но считам, че същото няма да докаже някакви относими факти по настоящото дело. Ние не оспорваме, че Т.А. е имала предоставен достъп. Както е изписано в самата справка по извършената проверка, така и в процесната заповед, наказанието е наложено във връзка с това, че тези справки не са извършвани във връзка с нейната служебна дейност. Аз нямам доказателствени искания.

Съдът намира доказателственото искане, направено от процесуалния представител на жалбоподателката, за допустимо и основателно, с оглед твърденията на същия, поради което следва да задължи ответника, в 14-дневен срок, считано от днес, да представи по делото в надлежно заверено копие утвърдената и връчена на жалбоподателката длъжностна характеристика за заеманата от нея длъжност в ОДМВР – Хасково и като взе предвид, че на този етап не се правят други доказателствени искания, и с оглед събиране на допуснатото такова, съдът намира, че следва да отложи делото за друга дата и час.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ЗАДЪЛЖАВА ответника, в 14-дневен срок, считано от днес, да представи по делото в надлежно заверено копие утвърдената и връчена на жалбоподателката длъжностна характеристика за заеманата от нея длъжност в ОДМВР – Хасково, а именно полицейски инспектор в група „ОДПКПД“ на сектор „Пътна полиция“ в отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Хасково.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 10.12.2020г. от 10.00 часа, за която дата страните да се считат редовно уведомени.

Заседанието приключи в 10:32 часа.

Протоколът се изготви на 24.09.2020 година.

 

 

 

 

                                   СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: