П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 16.09.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на шестнадесети септември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                         Членове: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА - ИВАНОВА

                                                         АНТОАНЕТА МИТРУШЕВА

 

При участието на секретаря Ивелина Въжарска

и прокурора Елеонора Иванова

сложи за разглеждане АНД (К) № 633 по описа за 2020 година

докладвано от чл. съдия Антоанета Митрушева

на именното повикване в 10:17 часа се явиха:

 

КАСАТОРЪТ С.А.Ф., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не се представлява.

По делото е постъпило под вх. №5291/16.09.2020 г. становище от адв. М.Т., като пълномощник на касатора С.А.Ф.. В същото се заявява, че страната е редовно призована за днешното съдебно заседание, с получена по електронна  поща на 29.07.2020 г. призовка. Моли да бъде даден ход на делото при наличието на законните предпоставки за това. Заявява, че поддържа касационната жалба по изложените в нея съображения и моли за постановяване на решение по същество, с което наказателното постановление да бъде отменено, или делото да бъде върнато за ново разглеждане от друг състав на РС – Хасково, както и претендира присъждане на направените разноски по делото за пред двете съдебни инстанции. Към становището е приложен Договор за правна защита и съдействие от 30.07.2020 г. между С.А.Ф. и адв. М.Т.Т., както и пълномощно за процесуално представителство по делото от 30.07.2020 г. , с което адв. М.Т. е упълномощен от С.А.Ф. включително да завежда делото и го води до приключването му пред всички съдебни инстанции.

ОТВЕТНИКЪТ по касационната жалба СЕКТОР „ПЪТНА ПОЛИЦИЯ“ КЪМ ОД НА МВР - ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, не изпращат процесуален представител.

                        ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРАХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се явява прокурор Елеонора Иванова.

                        ПРОКУРОРЪТ – Ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, водим от което

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

                        ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се касационната жалба.

ПРОКУРОРЪТ – Намирам касационната жалба за неоснователна. Нямам искания за събиране на доказателства.

Съдът намира, че въпреки че страните не правят искания за събиране на други доказателства, делото не следва да се приключва, като неизяснено от фактическа страна, доколкото установи, че жалбата срещу Наказателно постановление с №20-1253-000030/14.02.2020 г., по която е образувано АНД №249/2020 г. по описа на РС – Хасково, е подадена от адв. М.Т.Т. в качеството му на пълномощник на С.А.Ф., а по делото пред Районния съд не се съдържа пълномощно, удостоверяващо представителната власт на адвоката. С оглед на това, делото следва да бъде отложено за друга дата, като се даде възможност на касатора С.А.Ф. да представи доказателства, удостоверяващи представителната власт на адв. М.Т., да подаде от негово име жалбата срещу наказателното постановление и да го представлява в производството по АНД №249/2020 г. пред РС – Хасково, или в срок най-късно до следващото съдебно заседание, писмено да препотвърди както подаването на жалбата срещу наказателното постановление, така и процесуалните действия, извършени по делото пред Районния съд от негово име без представителна власт.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на касатора С.А.Ф., най-късно до датата на следващото съдебно заседание, да представи доказателства, удостоверяващи представителната власт на адв. М.  Т.Т., да подаде от негово име жалбата срещу Наказателно постановление №20-1253-000030/14.02.2020 г. на Началник сектор към ОДМВР Хасково, С-р Пътна полиция Хасково, и да го представлява в производството по АНД №249/2020 г. пред РС – Хасково, или в същия срок писмено да препотвърди, както подаването на жалбата срещу наказателното постановление, така и процесуалните действия, извършени от адвоката по делото пред Районния съд от негово име без представителна власт.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 21.10.2020 г. от 10:00 часа, за които дата и час страните да се считат редовно призовани. На адреса на жалбоподателя, както и на електронния адрес на адв. М.Т., да се изпрати съобщение с разпореждането от днешното съдебно заседание, със срок за изпълнение най-късно до датата на следващото съдебно заседание.                       

            Заседанието приключи в 10:23 часа.

            Протоколът се изготви на 16.09.2020 година.

 

 

                                                      

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:  

 

 

 

 

Секретар: