П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 16.09.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на шестнадесети септември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

                                         Членове: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА - ИВАНОВА

                                                         АНТОАНЕТА МИТРУШЕВА

 

При участието на секретаря Ивелина Въжарска

и прокурора Елеонора Иванова

сложи за разглеждане АНД (К) № 659 по описа за 2020 година

докладвано от Председателя

на именното повикване в 10:24 часа се явиха:

 

КАСАТОРЪТ ЦЕНТРАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА НАП - ПЛОВДИВ, редовно призовани за днешното съдебно заседание, не изпращат процесуален представител.

ОТВЕТНИКЪТ по касационната жалба „КАФ ГРУП“ ЕООД – гр.ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се представляват от адв. М.Ф., надлежно упълномощена да го представлява, с пълномощно представено пред първата инстанция.

Съдът докладва постъпилата от адв. М.Ф. молба-становище с вх. №5281/15.09.2020 г., със становище по хода на делото и по съществото на спора.

                        ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРАХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се явява прокурор Елеонора Иванова.

Адв. Ф. – Да се даде ход на делото.

                        ПРОКУРОРЪТ – Ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, водим от което

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

                        ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се постъпилата касационна жалба и писмения отговор на касационната жалба, постъпил от ответника чрез РС – Хасково.

Адв. Ф. – Оспорвам жалбата, като поддържам представения писмен отговор, в който подробно съм изложила съображенията си, поради което считам, че жалбата е неоснователна. Нямам доказателствени искания.

ПРОКУРОРЪТ – Нямам искания за събиране на доказателства.

           Като взе предвид, че страните не правят искания за събиране на други доказателства, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

                      Адв. Ф. – Уважаеми административни Съдии, моля за Вашето решение, с което да оставите без уважение подадената касационна жалба срещу решението на РС – Хасково, а същото, като правилно и законосъобразно, да оставите в сила. Както посочих, изцяло поддържам подробно изложените си доводи в тази връзка в представения в законоустановения срок писмен отговор. В същия съм се спряла поотделно на всяко едно от твърденията на касационния жалбоподател, като съм посочила в тази връзка съображенията си, поради които считам, че същите са неоснователни, а решението на РС – Хасково е правилно и законосъобразно, съобразено с всички събрани в хода, както на административнонаказателното, така и на съдебното производство доказателства, както и с процесуалните разпоредби на закона по отношение на формалния характер на административнонаказателното производство, реквизитите, които следва да съдържа акта за установяване на административно нарушение, както и процедурата, която задължително следва да бъде спазена при съставянето и предявяването на акта за установяване на административно нарушение. Развитите от съда доводи в тази връзка са подробни, изцяло ги поддържам, поради което Ви моля да оставите без уважение жалбата, а решението като правилно и законосъобразно да оставите в сила, както и да присъдите на доверителя ми разноските, съобразно представения списък за тях в първата инстанция.

ПРОКУРОРЪТ – Уважаеми административни Съдии, считам доводите, изложени в касационната жалба за неоснователни, поради което предлагам да оставите в сила атакуваното решение като правилно и законосъобразно.

                        Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

            Заседанието приключи в 10:28 часа.

            Протоколът се изготви на 16.09.2020 година.

 

 

 

                                                      

ПРЕДСЕДАТЕЛ:       

 

 

 

Секретар: