П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 21.09.2020 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесет и първи септември две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова…………………………

и прокурора:………………………………………………………………….

сложи за разглеждане адм. дело № 617 по описа за 2020 г. … ……….

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ………………………..…

на именното повикване в 15:07 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Р.С.С., редовно призована, не се явява и не изпраща процесуален представител.

Под вх.№5418/21.09.2020 г. в АдмС – Хасково е постъпил незаверен препис от служебна бележка изх.№72/21.09.2020 г., издадена от кметски наместник на с.Г., Община Ивайловград, в която е удостоверено, че жалбоподателката Р.С.С. е на погребение на близък роднина с А.С. №2 от 21.09.2020 г.

ОТВЕТНИКЪТ Мл.полицейски инспектор при РУ-Ивайловград към ОДМВР-Хасково (Д. К. Д.), редовно призован, се явява лично.

Д. К. Д. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание- страните са редовно призовани и липсва искане за отлагане на съдебното производство, направено от жалбоподателката, независимо от представената в съда под вх.№5418/21.09.2020 г. във вид на незаверено копие служебна бележка, издадена от кмета на с.Г., Община Ивайловград. Присъствието на страните в административното дело не е задължително. Освен това жалбоподателката е разполагала с възможността да упълномощи процесуален представител. Водим от което съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалбата.

Д. К. Д. – Оспорвам жалбата. Моля да бъдат приети като доказателства по делото представените с административната преписка документи. Нямам други искания за събиране на доказателства.

Съдът намира, че следва да приеме като писмени доказателства документите, съдържащи се в административната преписка, изпратена в съда с писмо УРИ: 276р-00-1643/09.07.2020 г. (вх.№3985/17.07.2020 г. при АдмС – Хасково), поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като доказателство по делото: документите, съдържащи се в административната преписка, постъпила в съда с писмо вх.№3985/17.07.2020 г. – от лист 4 до лист 17 от делото.

Д. К. Д. – Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля да се приключи.

Съдът като взе предвид, че страните не правят искания за събиране на други доказателства, счита делото за изяснено от фактическа страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Д. К. Д. – Уважаема госпожо председател, моля да потвърдите заповедта и да отхвърлите жалбата. От събраните материали и данни налице е извършено нарушение на ЗДвП. Посоченото в жалбата се разминава с данните от деня, следващ събитието, посочени от жалбоподателката, където се получават разминавания в данните и в това, което е установено при самата проверка, а именно, че малолетният й син, който е неправоспособен, в действителност е управлявал ППС (трактор), чийто собственик е жалбоподателката. А какъв е начинът на предоставяне на ключовете за самото ППС – дали самото дете ги е взело поради неупражнен родителски контрол или по някакъв начин му е било помогнато да извърши това деяние – то е станало и е установено освен от свидетеля по акта и от лицето, което е подало сигнала.

Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

Заседанието приключи в 15:15 часа.

Протоколът се изготви на 21.09.2020 г.

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: