П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 24.09.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесет и четвърти септември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ИВА БАЙНОВА

                                                               Членове: 

 

 

При участието на секретаря Дорета Атанасова

и  прокурора 

сложи за разглеждане адм. дело № 494 по описа за 2020 година 

докладвано от съдия Ива Байнова

на именното повикване в 10.00 часа се явиха:

 

                        ЖАЛБОПОДАТЕЛКАТА Я.Г.Т., редовно призована, се явява лично и с адв. Г., с приложено по делото пълномощно.

                        ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА НАЧАЛНИК СГКК - ХАСКОВО, редовно призован, не се явява и не изпраща представител.

                        ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА В.Д.Н., редовно призована, не се явява.

                        ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Д.С.Н., редовно призована, не се явява.

                        ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА П.С.Д., нередовно призован. Призовките, изпратени до последния на настоящия адрес, явяващ се и постоянен такъв, както и на адреса по месторабота, са върнати в цялост с отбелязване, че лицето не е открито, съответно, че адресатът е преместен, а районът не се обслужва от призовкар при Административен съд – София-град, а призовката, изпратена с писмо с обратна разписка, е върната с отбелязване върху плика, че адресатът е преместен.        

                        По хода на делото:

                        Адв. Г.  – Госпожо Съдия, с оглед нередовното призоваване, не следва да се дава ход на делото. Моля заинтересованата страна П.С.Д., който е нередовно призован за днешното съдебно заседание, да бъде призован по телефона, на който е призован по делото, водено към момента в РС – Хасково, а именно адм. дело № 42/2020 г. по описа на същия съд, образувано по жалба вх. № 94 Я-379-1/16.06.2020 г. Телефонните номера, на които може да бъде призован са ********** и **********. По това дело заинтересованата страна се яви с адвокат Б. К., така че вероятно се е получила някаква чисто техническа невъзможност за призоваване в днешното съдебно заседание.

                        Съдът като взе предвид, че заинтересованата страна П.С.Д. е нередовно призован, намира, че е налице процесуална пречка за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което и с оглед гарантиране правото на защита на последния, такъв не следва да бъде даван.

                        Предвид обстоятелството, че заинтересованата страна не е открит на постоянния адрес, представляващ и настоящ такъв, както и на адреса по месторабота, и предвид заявеното в днешното съдебно заседание от пълномощника на жалбоподателката, че във връзка с воденото пред РС - Хасково адм. дело № 42/2020 г., образувано по жалба вх. № 94 Я-379-1/16.06.2020 г., заинтересованата страна П.С.Д. е призован по телефона, за което страната посочва данни, съдът намира, че същият следва да бъде призован по реда на чл. 18а, ал. 7 от АПК, с устно уведомяване на посочените телефонни номера, а именно: ********** или **********.

                        Водим от горното, съдът

                                               О П Р Е Д Е Л И :

                        НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

                        ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 19.11.2020 г. от 10.00 часа, за която дата заинтересованата страна П.С.Д. да се призове на телефони с номера ********** или **********, а останалите по делото страни да се считат уведомени.

                        Заседанието приключи в 10.11 часа.

                        Протоколът се изготви на 24.09.2020 година.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: