П Р О Т О К О Л

 

гр. Хасково, 25.09.2020 година

 

Административен съд Хасково, в публично съдебно заседание на двадесет и пети септември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕНКА КОСТОВА

 

При участието на секретаря Г. Мазгалова

сложи за разглеждане адм.дело № 394 по описа за 2020 година,

докладвано от Председателя

 

На поименното повикване в 10.00 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Д.Г.Г., уведомен от предходно съдебно заседание чрез процесуалния си представител адв. А.Г., не се явява и не се представлява.

Съдът докладва постъпила молба с вх. №5480/25.09.2020 г. от адв. Г.Г. – процесуален представител на жалбоподателя, в която сочи, че на датата, за която е насрочено заседанието по настоящото дело, е възпрепятствана да се яви в Административен съд – Хасково, поради друг неотложен служебен ангажимент, свързан с участието й в съдебно заседание по НОХД №638/2019 г. на Окръжен съд – Хасково, разглеждано от 10.00 часа. Сочи, че това дело няма възможност да бъде отложено и за удостоверяване на изложеното прилага препис от съдебен протокол по НОХД №638/2019 г. на Окръжен съд – Хасково, призовка за свидетел до лицето Б.П.Р., който е допуснат за събиране на гласни доказателства по настоящото дело както и удостоверение от Адвокатска колегия – Хасково за платен годишен отпуск на преупълномощения от предходно съдебно заседание адв. А.Г.. В тази връзка се моли, да не бъде даван ход на делото в днешно съдебно заседание и същото да бъде отложено за друга дата.

ОТВЕТНИКЪТ НАЧАЛНИК НА РУ – СВИЛЕНГРАД КЪМ ОД НА МВР - ХАСКОВО, уведомен при условията на чл.138, ал.2 от АПК, не се явява и не се представлява.

Съдът, като взе предвид постъпилата молба от процесуалния представител на жалбоподателя в настоящото производство, счита, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден и същото следва да бъде отложено за друга дата, тъй като приема, че са налице пречки, които не позволяват на адв. Г. да осъществи процесуално представителство по настоящото дело, в полза на жалбоподателя Д.Г.Г..

Ето защо, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 16.10.2020 г. от 10.00 часа, за която дата страните уведомени при условията на чл.138, ал.2 от АПК.

Заседанието приключи в 10.04 часа.

Протоколът се изготви на 25.09.2020 година.

 

 

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: 

                                                                   

 

Секретар: