П Р О Т О К О Л

 

гр. Хасково, 25.09.2020 година

 

Административен съд Хасково, в публично съдебно заседание на двадесет и пети септември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕНКА КОСТОВА

 

При участието на секретаря Гергана Мазгалова

и прокурора Николай Трендафилов

сложи за разглеждане адм.дело № 777 по описа за 2020 година,

докладвано от Председателя

 

На поименното повикване в 12.10 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ К.А.А., нередовно призован, не се явява. Призовката изпратена до същия е върната в цялост с отбелязване, че по данни на служител в РПЦ – Харманли лицето е напуснало лагера.

            ОТВЕТНИКЪТ ИНТЕРВЮИРАЩ ОРГАН В РПЦ - ХАРМАНЛИ КЪМ ДАБ ПРИ МС /Г. М./, редовно призован за днешното съдебно заседание, с призовка връчена на 04.09.2020 г., не се явява, представлява се от ст.юрк. М. Х., надлежно упълномощена по делото.

            Съдът докладва постъпило по делото писмо от Окръжна прокуратура – Хасково с вх. №5342/17.09.2020 г., в което се заявява желание за участие като страна по административно дело №777/2020 г.

            В залата се явява прокурорът Николай Трендафилов – прокурор при Окръжна прокуратура – Хасково.

            ПРОКУРОРЪТ: Уважаема госпожо съдия, поддържам направеното искане. Моля на основание чл.16, ал.1, т.3 от АПК да бъде конституирана Окръжна прокуратура – Хасково като страна в образуваното производство, тъй като настоящото производство е от категорията дела, които засягат от висока степен държавния и обществен интерес.

            Съдът намира, че с оглед направеното искане в депозираното писмо, което се поддържа и в днешното съдебно заседание от прокурора Николай Трендафилов и обосновава наличие на важен обществен и държавен интерес от участието на прокуратурата в настоящото производство, следва Окръжна прокуратура - Хасково да бъде конституирана като страна по делото, водим от което и на основание чл.16, ал.1, т.3 от АПК

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

 

            КОНСТИТУИРА на основание чл.16, ал.1, т.3 от АПК Окръжна прокуратура – Хасково като страна по адм. дело №777/2020 г. по описа на Административен съд - Хасково.

            СТ.ЮРК. Х.: С оглед нередовното призоваване на чужденеца не следва да бъде даден ход на делото.

В днешното съдебно заседание представям: Докладна записка с вх. №790/04.09.2020 г., относно: чужденците, потърсили закрила в ДАБ и напуснали РПЦ – Харманли, от която е видно, че лицето К.А.А. е напуснало лагера и е в неизвестност от 02.09.2020 г.

            ПРОКУРОРЪТ: Молителят не се представлява по никакъв начин, поради което считам, че не следва да бъде разгледано делото.

            Съдът като взе предвид, че жалбоподателят е нередовно призован за днешното съдебно заседание, тъй като не е открит на посочения от него адрес за призоваване, а друг такъв, на който да пребивава не е известен по делото, съобрази и днес представената от процесуалния представител на ответника докладна записка вх. № 790/04.09.2020г. за чужденците, потърсили закрила в Държавна агенция за бежанците и напуснали РПЦ - Харманли, от която се установява, че К.А.А. *** на дата 02.09.2020 г. и към настоящия момент е в неизвестност намира, че при така установеното, са налице пречки за даване ход на делото и производство по делото следва да бъде оставено без движение до отстраняване на нередовност, а именно: жалбоподателят следва да посочи адрес за съдебна кореспонденция, тъй като след опит за връчване на съдебни книжа не е открит на единствения посочен в жалбата адрес, а по делото не се установява друг заявен в страната адрес, на който да пребивава. Поради това на основание чл.158, ал.2 от АПК във връзка с чл.129, ал.2 от ГПК, във връзка с чл.150, ал.1, т.3 от АПК съобщението за отстраняване на нередовност следва да се постави на таблото за обяви в Административен съд – Хасково в продължение на 7 дни.

В съобщението следва изрично да се посочи, че при неотстраняване на установената нередовност, жалбата ще бъде оставена без разглеждане, а производството по делото ще бъде прекратено.

Водим от което, съдът

                                                          

О П Р Е Д Е Л И :

 

         НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

            ОСТАВЯ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ жалбата на К.А.А. против Решение №УПХ-85/14.08.2020 г. на интервюиращ орган при Държавна агенция за бежанците при МС.

УКАЗВА на жалбоподателя да отстрани в 7-дневен срок констатираната от съда нередовност, като посочи актуален адрес за съдебна кореспонденция.

УКАЗВА на жалбоподателя, че при неизпълнение на разпореждането в указания от съда срок, на основание чл.158, ал.3 от АПК жалбата ще бъде оставена без разглеждане, а производството по делото – прекратено.

Съобщението за оставяне без движение на основание чл.158, ал.2 от АПК да се направи, чрез поставяне на обявление на определеното за това място в съда, в продължение на 7 дни.

Определението не подлежи на обжалване.

Заседанието приключи в 12.13 часа.

            Протоколът се изготви на 25.09.2020 година.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: 

                                                                                                         

 

 

Секретар: