П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 29.09.2020 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесет и девети септември две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова ………………………...

и прокурора Цвета Пазаитова …... …………………………………………

сложи за разглеждане исково адм. дело № 276 по описа за 2020 г…….

докладвано от съдия Цветомира Димитрова…………………………….

на именното повикване в 10:10 часа се явиха:…………………………..

 

ИЩЕЦЪТ Р.Х.Р., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител.

ОТВЕТНИКЪТ Изпълнителна Агенция "Автомобилна администрация" - София, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не изпраща процесуален представител.

СТРАНА Окръжна прокуратура-Хасково, редовно уведомени от предходно съдебно заседание, се представляват от прокурор Цвета Пазаитова.

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се писмо вх.№5521/28.09.2020 г. на съдия при Районен съд – Хасково, приложено към което се представя приключилото АНД №353/2018 г. по описа на Районен съд – Хасково.

ПРОКУРОРЪТ – Да се приложи приключилото АНД №353/2018 г. по описа на Районен съд – Хасково. Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля да се приключи.

Съдът намира, че за изясняване на делото от фактическа страна следва да приложи към настоящото производство АНД №353/2018 г. по описа на Районен съд – Хасково и като взе предвид, че страните не правят искания за събиране на други доказателства, счита делото за изяснено от фактическа страна, поради което следва да бъде даден ход по същество. Водим от горното съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЛАГА към настоящото производство приключилото АНД №353/2018 г. по описа на Районен съд – Хасково.

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

ПРОКУРОРЪТ – Уважаема госпожо председател, считам така предявеният иск за доказан. Видно от събраните по делото писмени доказателства налице е  незаконосъобразен акт на администрацията, който е бил отменен с решение на Районен съд – Хасково, решението е влязло в сила. Ищецът е претърпял вреди, изразяващи се в упълномощаване на адвокат, който го е представлявал по това административнонаказателно дело. Налице е причинна връзка между отмяната на незаконосъобразния акт и причинените за ищеца имуществени вреди, с оглед на което считам, че искът е доказан по основание и по размер. По отношение на направеното възражение от ответника за прекомерност на адвокатското възнаграждение предоставям на съда да прецени. С оглед на изложеното моля за Вашето решение в този смисъл.

Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

Заседанието приключи в 10:03 часа.

Протоколът се изготви на 29.09.2020 г.

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: