П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 29.09.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесет и девети септември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

                                                

При участието на секретаря Мария Койнова……..………………………..………..…..

и прокурора ……………………..…..……………….………………………………………. 

сложи за разглеждане адм. дело № 582 по описа за 2020 година ………..………....…

докладвано от съдия Росица Чиркалева …………...…....…...……….……...………….

на именното повикване в 10.53 часа се явиха:

 

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Т.Г.М., редовно уведомен от предходно съдебно заседание чрез процесуален представител, не се явява. В днешното съдебно заседание се представлява от адв. Ж.К., надлежно упълномощена с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Началник сектор „ПП“ към ОДМВР - Ямбол, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител.

Съдът докладва:

По делото постъпило от ответната страна писмо вх.№4703/18.08.2020г., с което се изразява становище за оттегляне на направеното доказателствено искане за разпит на двама свидетели в писмо от 30.06.2020г. При преценка на съда за необходимост от разпит на посочените свидетели, са представени въпроси, които да им бъдат зададени.

Адв. К. – Моля да дадете ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Адв. К. – С оглед направеното изявление от ответника за оттегляне на искането за разпит на свидетели, аз няма какво повече да добавя. Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено.

Като взе предвид, че от страните не се правят други доказателствени искания, съдът намери делото за изяснено от фактическа и правна страна и

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв. К. – Уважаема госпожо Председател, в жалбата ни подробно сме изложили мотиви за незаконосъобразност на издадения акт. В него липсват мотиви, обосновка за извършено нарушение, липсва и издаден АУАН срещу жалбоподателката, поради което изцяло е нарушено правото на защита на същата. Моля да отмените обжалваната заповед, ведно с законовите последици и след цялостна проверка на процедурата по издаването ѝ. Претендираме за присъждане на направените в настоящото производство разноски, представляващи ДТ – 10лв. и адвокатски хонорар – 350 лв. Представям копие от Договор за правна защита и съдействие.

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Заседанието приключи в 11.00 часа.

Протоколът се изготви на 29.09.2020г.

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: