П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 29.09.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесет и девети септември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: Антоанета Митрушева

                                                                                             

При участието на секретаря Гергана Мазгалова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 447 по описа за 2020 година

докладвано от съдия Антоанета Митрушева

на именното повикване в 11:56 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛКАТА М.Ф.О., редовно уведомена от предходно съдебно заседание, не се явява и не се представлява.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ТП НА НОИ - ХАСКОВО, уведомен от предходно съдебно заседание чрез процесуалния си представител ст. юрк. Д. С., се представлява от ст. юрк. С., надлежно упълномощена по делото.

                       

По хода на делото:  

Ст.юрк. С. – Моля да бъде даден ход на делото.

 

            Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, мотивиран от което

 

О П Р Е Д Е Л И :

                       

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Ст.юрк. С. – Госпожо съдия, съгласно протоколно определение на съда от предходно съдебно заседание, с което бяхме задължени да представим Образец УП-30/3/ №118/15.09.2000 г. за периода от 1974 г. до 1985 г. на длъжност „полевъдка“, издаден от Кметство с. П. на Ю. Ф. О.; Образец УП-30/3/ №119/15.09.2000 г. за периода от 1986 г. до 1989 г. на длъжност „полевъдка“, издаден от Кметство с. П. на Ю. Ф. О.; Приемо-предавателен протокол за приемане на архива на ТКЗС – с. П. от „Осигурителен архив“ към ТП на НОИ – Хасково, заявявам, че представям същите във вида, в който са снимани от преписката, тъй като оригиналите се намират по досъдебното производство. Моля същите да бъдат приети като писмени доказателства по делото.

 

Съдът намира, че като доказателство по делото следва да бъдат приети днес представените от процесуалния представител на ответника писмени такива.

Мотивиран от горното, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРИЕМА като доказателства по делото надлежно заверени копия за „Вярно с оригинала“: Приемо-предавателен протокол №55-26 от 30.11.2006 г. за приемане на архива на ТКЗС – с. П., общ. С. от „Осигурителен архив“ към РУСО – Хасково; Опис №3/30.11.2006 г., начална и крайна дата на включените в описа дела: 1959 г. – 1994 г., описът съдържа 257 /двеста петдесет и седем/ бр. листа; Удостоверение /Обр. УП – 30/ №118 от 15.09.2000 г., издадено от Кметство  с. П., обл. Х. на Ю. Ф. О.; Удостоверение /Обр. УП – 30/ №119 от 15.09.2000 г., издадено от Кметство  с. П., обл. Х. на Ю. Ф. О.; Удостоверение /Обр. УП – 2/ №220 от 15.09.2000 г., издадено от Кметство  с. П., обл. Х. на Ю. Ф. О..

 

Ст.юрк. С. Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено

 

Доколкото не се правят искания за събиране на други доказателства, съдът намери делото за изяснено от фактическа страна и

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Ст.юрк. С. – Уважаеми административен съдия, моля да отхвърлите жалбата като неоснователна и недоказана. Доказателствата, събрани в административната преписка на жалбоподателката, сочат, че тя няма необходимия осигурителен стаж, за да придобие право на пенсия по чл.68, ал.2 и ал.3 от КСО. Като е потвърдил отказа на пенсионния орган, да бъде отпусната желаната пенсия, директорът на ТП на НОИ – Хасково е издал правилно и законосъобразно решение и като такова моля да бъде потвърдено. Моля да ни бъдат присъдени разноски по делото, представляващи юрисконсултско възнаграждение.

 

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

 

Заседанието приключи в 12:00 часа.

Протоколът се изготви на 29.09.2020 г.

 

                                                                                                         

СЪДИЯ:

 

                                                                                             

Секретар: