П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 02.10.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на втори октомври две хиляди и двадесета година в състав:

 

Съдия: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Светла Иванова

и прокурора Цвета Пазаитова

сложи за разглеждане адм. дело № 790 по описа за 2020 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 11.16 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ К.М.З.А., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител.

ОТВЕТНИКЪТ Зам.-Председател на Държавната агенция за бежанците при МС, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява от ст.юрк. Х., надлежно упълномощена с пълномощно по делото.

СТРАНА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ХАСКОВО, редовно уведомени от предходно съдебно заседание, се представляват от прокурор Пазаитова.

Съдът докладва:

На 01.10.2020 г. е постъпила молба от К.М.З.А., чрез адв. Л. Ф., за която няма данни за упълномощаване по делото. В молбата отново се отправя искане, настоящото дело да бъде прекратено. Сочи се образувано производство пред  Административен съд – София. Прилагат се нови доказателства, които са с отбелязване за вярно с оригинала, вероятно от адв. Ф., която е без пълномощно.

На 02.10.2020 г. е постъпила молба от адв. Т. - процесуален представител на жалбоподателя, в която сочи, че не може да се яви в съдебно заседание поради служебна ангажираност. Излага съображения по същество.

В изпълнение на изискана информация от предходно съдебно заседание, от Административен съд – София-град /АССГ/ е постъпило становище, в което се сочи, че по жалба на настоящия жалбоподател в Административен съд – София град е образувано производство с вх.№9188/2020г. срещу решение вх. №1876/19.08.2020г. на Зам.-Председателя на Държавната агенция за бежанците при МС. Сочи се, че делото е образувано на 18.09.2020 г. и е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание за 21.10.2020 г.

Ст.юрк. Х. – Считам, че няма пречки да се даде ход на делото.

ПРОКУРОРЪТ – Считам, че не са налице пречки и моля да дадете ход на делото.

Съдът намира, че няма процесуална пречка за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Ст.юрк.Х. – В Държавната агенция за бежанците е получена призовка за страна до Зам.-Председател на Държавната агенция за бежанците с вх.№ КП-1411/28.09.2020 г. по АД №9188/2020 г. на АССГ, за което с определение от 23.09.2020г. е насрочено и образувано делото срещу решение на Зам.-Председател №1876/19.08.2020 г. Представям призовката за страна и определението на АССГ за сведение на страните.

Доколкото съм запозната с преписката, явно сме пропуснали да копираме и приложим доказателства, които са обсъдени в решението на жалботодателя. Това са призовката, предупредително писмо до съпругата на жалбоподателя. В тази връзка моля да ми бъде дадена възможност да ангажирам допълнителни доказателства.

По отношение на доказателствата, които са приложени към молбата на адв. Ф. считам, че доколкото същата не е редовно упълномощена молбата ѝ не следва да бъде уважена.

ПРОКУРОРЪТ – Предоставям на съда да прецени относно искането за даване на възможност за представяне на доказателства от страна на ответника.

С оглед липсата на удостоверена представителна власт от адв. Ф., считам че не е редно да бъдат приети доказателствата, приложени към нейната молба.

С оглед установеното към настоящия момент, съдът намира, че следва да бъде предоставена възможност на ответната страна да попълни така приложената административна преписка с липсващите документи в нея.

По отношение на доказателствата, които са представени за днешното съдебно заседание от адв. Л. Ф. съдът намира, че са основателни възраженията на явилите се днес представители на страните. Действително по настоящото делото не е установено пълномощно за адв. Ф., поради което и доказателствата, приложени към молбата ѝ от 01.10.2020г. не следва да бъдат приети по делото.

С оглед на изложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЛАГА по делото постъпило писмо с вх.№ 5682/02.10.2020 г. от АССГ.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на ответната страна да попълни така приложената административна преписка с липсващите документи в нея.

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ искането на адв. Ф., която е неупълномощен представител на жалбоподателя К.М.З.А., да бъдат приети като писмени доказателства по делото: последно предупреждение и протокол за подадена жалба, представени на арабски език и с превод на български език, находящи се на лист от 164 до лист 167 по делото.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 09.10.2020г. от 10:00 часа, за която дата страните да се считат редовно уведомени.

Заседанието приключи в 11.24 часа.

Протоколът се изготви на 02.10.2020 г.

 

 

Съдия:

 

 

 

Секретар: