П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 02.10.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на втори октомври две хиляди и двадесета година в състав:

 

Съдия: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Светла Иванова

сложи за разглеждане адм. дело № 430 по описа за 2020 г.

докладвано от съдията

На именното повикване в 10.17 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Н.А.В., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява. За него се явява адв. Т., редовно упълномощена,  с представено  пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Кмет на Община Маджарово, област Хасково, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител.

Адв. Т. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Адв. Т. – Поддържам така депозираната жалба и доказателствените искания, които са направени с нея. В днешното съдебно заседание представям Заявление от 08.06.2020г., с която е започната процедурата пред СГКК, както и проект за изменение на кадастралната карта. Преди всичко считам, че настоящото производство е редно да бъде спряно, защото производството пред СГКК се явява преюдициално. Считам, че в интерес на успешното приключване на процедурата, е да дадем възможност на СГКК да финализира нейната процедура, и едва след това да продължим разглеждането на настоящото дело. Аргумент в този смисъл е и обстоятелството, че още с подаване на възражението от доверителя ми, сме направили искане за спиране на производството. В случай, че съдът намира, че няма основание производството да бъде спряно, моля да приемете представените в днешното съдебно заседание писмени доказателства, и моля да бъде допуснат един свидетел - Б.Д.В. при режим на довеждане. Тя ще даде показания относно фактите, с които ще удостоверим по какъв начин е извършена проверката, обстоятелствата при които е съставен констативния протокол,  провеждането и осъществяването на процедурата по издаването на административния акт. Правя уточнение, че изначалната цел на разпита е да докажа недобросъвестност на административния орган. На този етап нямам други доказателствени искания.

Съдът намира, че като доказателства по делото, следва да бъдат приети така представените в днешното съдебно заседание-заявление с вх.№01-231933- 08.06.2020г. до СГКК, ведно със скица-проект за изменение на кадастралната карта. Съдът счита, че следва да бъде извършена служебна справка в СГКК гр. Хасково относно обстоятелството, дали образуваното по заявлението на жалбоподателя производство за нанасяне на установени непълноти или грешки, или отстраняване на явна фактическа грешка в кадастралната карта и кадастралния регистър, е приключило. В тази насока съдът следва да укаже на СГКК Хасково, че ако производството е приключило, то следва да представят съответния акт, с които то е приключило. С оглед уточнението относно обстоятелствата, за които ще бъде разпитан свидетел, а именно, че тези свидетелски показания касаят твърдение за недобросъвестност на административния орган-ответна страна по делото, съдът намира, че свидетелските показания са допустими, поради което           

                                       О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като писмени доказателства: заявление с вх.№01-231933- 08.06.2020г. до СГГК – Хасково, ведно със скица-проект за изменение на кадастралната карта.

ДА СЕ ИЗИСКА служебна справка от СГКК – гр.Хасково, относно обстоятелството, дали образуваното по заявлението на жалбоподателя производството за нанасяне на установени непълноти или грешки, или отстраняване на явна фактическа грешка в кадастралната карта и кадастралния регистър е приключило, и следва да бъде представен съответният акт, с които да удостоверят приключването му.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на жалбоподателя да ангажира свидетелски показания в следващо съдебно заседание, при режим на довеждане на свидетеля Б.Д.В..

Съдът намира, че с оглед ангажирането на допълнителни доказателства, следва да насрочи делото за друга дата, поради което

                                           О П Р Е Д Е Л И :

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 06.11.2020г. от 11.15 часа, за която дата страните да се считат уведомени.

Заседанието приключи в 10.28 часа.

Протоколът се изготви на 02.10.2020 г.

 

 

 

Съдия:

 

 

Секретар: