П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 07.10.2020 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на седми октомври две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

   Членове: ЦВЕТОМИРА ДИМИТРОВА

                                                                  АНТОАНЕТА МИТРУШЕВА

 

При участието на секретаря Йорданка Попова…………………………

и прокурора Невена Владимирова ……………………………………….

сложи за разглеждане частно АНД (К) № 677 по описа за 2020 г. … .

докладвано от член - съдия Цв. Димитрова …………………………..…

на именното повикване в 10:00 часа се явиха: ………………………….

 

ЧАСТНИЯТ КАСАТОР „ДЕЙЗИ НОВА“ ЕООД, гр.Димитровград, редовно призован за днешното съдебно заседание, се представлява от адв.З.   Г., надлежно упълномощена с приложено към частната жалба пълномощно за процесуално представителство.

ОТВЕТНИКЪТ ОБЩИНА ДИМИТРОВГРАД, редовно призован за съдебното заседание, не изпраща представител.

ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - ХАСКОВО, редовно призовани, се явява прокурор Невена Владимирова.

Адв.Г. – Да се даде ход на делото.

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се постъпилата касационна частна жалба против определение №92/22.06.2020 г., постановено по АНД №511/2019 г. по описа на Районен съд – Димитровград.

Докладва се постъпилият от страна на ответника отговор на частната касационна жалба. В същия няма направени доказателствени искания.

Адв.Г. – Поддържам касационната частна жалба. Нямам искания за събиране на писмени доказателства. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля да се даде ход на съдебните прения.

ПРОКУРОРЪТ – Нямам доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля да се приключи.

Съдът като взе предвид, че страните не правят искания за събиране на други доказателства, счита делото за изяснено от фактическа страна, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв.Г. – Уважаема госпожо председател, уважаеми административни съдии, моля да постановите решение, с което да отмените атакуваното определение. Считам същото за незаконосъобразно и в жалбата съм изложила подробни доводи. Спорът е по приложение на правото, а именно спорен е въпросът има ли съдът право да намали адвокатския хонорар при липса на направено възражение от ответната страна, а в случая се установи, че страната не е присъствала на нито едно заседание, не е правила никакви доказателствени искания, нито е представила доказателства, и едва с отговора тя застъпва тезата на съда, че намалението на адвокатския хонорар е правилно и законосъобразно. Считам, че същото е неправилно и незаконосъобразно, поради което следва да бъде отменено. В този смисъл моля за Вашето решение. Ако бъде отменено, моля за присъждане на платени държавна такса и адвокатски хонорар по настоящото производство. В този смисъл моля за Вашия съдебен акт.

ПРОКУРОРЪТ – Уважаеми административни съдии, считам жалбата за основателна и като такава предлагам да я уважите. Нормата на чл.63, ал.4 от ЗАНН е категорично императивна и считам, че в случая първоинстанционният съд неправилно е излязъл извън рамките на диспозитивното начало, като по собствен почин е редуцирал размера на разноските по делото, без това да е поискано от насрещната страна. В посочения смисъл споделям и изложените останали основания в жалбата, за процесуална икономия няма да ги повтарям. Моля да уважите жалбата.

Съдът ще се произнесе със съдебен акт в законния срок.

Заседанието приключи в 10:05 часа.

Протоколът се изготви на 07.10.2020 г.

 

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

 

Секретар: