П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 06.10.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на шести октомври две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова.…………………………

и прокурора:………………………………………………………………….

сложи за разглеждане адм. дело № 724 по описа за 2020 г. … ……….

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ………………………..…

на именното повикване в 10:00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „Валсиня“ ЕООД – с.Българска поляна, обл.Хасково, редовно призован, не се явява. Същият се представлява от адв.   П., надлежно преупълномощена от „Адвокатско съдружие Т., И., Н. и съдружници“, гр.София в качеството му на пълномощник на „Валсиня“ ЕООД, с представени по делото два броя пълномощни.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на Дирекция Обжалване и данъчно-осигурителна практика Пловдив при ЦУ на НАП, редовно призован, не се явява. От пълномощник на същия - юрк.Я., на 05.10.2020 г. по ел. поща на съда подписана с електронен подпис е постъпила молба, в която заявява, че не възразява да се даде ход на делото, ако не са налице процесуални пречки за това. Заявява, че оспорва подадената от „Валсиния“ ЕООД жалба като необоснована и недоказана. Моли да се приеме административната преписка ведно с 1 бр. оптичен носител, на който са записани процесният ревизионен акт, ревизионен доклад, заповеди за възлагане на ревизии и изменение на заповедите за възлагане на ревизии. Сочи, че за момента няма други доказателствени искания и няма да сочи други доказателства, а при наличие на направени доказателствени искания и представени доказателства от страна на жалбоподателя моли да му бъде дадена възможност да се запознае със същите,  изрази становище и ангажира доказателства, свързани с тях в друго съдебно заседание или в писмена форма в определен от съда срок. Ангажира становище по същество на спора при условие, че бъда даден ход по същество. Прави искане за присъждане на юрисконсултско възнаграждение. Алтернативно при отмяна на ревизионния акт и възлагане разноските на ответната страна на основание чл.78, ал.5 от моли адвокатското възнаграждение на жалбоподателя да бъде намалено до минималния определен размер по наредбата. Към молбата е представено пълномощно №95/20.03.2019 г., удостоверяващо представителната власт на юрк.Янев.

Адв.П. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалбата.

Адв.П. – Поддържаме жалбата, подадена срещу ревизионния акт. Моля да се приеме административната преписка. Правя искане за назначаване на съдебно-счетоводна експертиза с въпроси, които представям в писмена молба, както и фактура и плащане към фактурата като доказателство за заплатено адвокатско възнаграждение за настоящата инстанция. На този етап нямам други доказателствени искания.

Съдът намира, че следва да приеме като писмени доказателства по делото документите, приложени към жалбата, както и съдържащите се в административната преписка и следва да приложи към делото представения с административната преписка 1 бр. оптичен носител диск.

По доказателствените искания, формулирани в молба на жалбоподателя, представена в днешното съдебно заседание от процесуалния му представител, съдът намира, че следва да се произнесе след като бъде дадена възможност на ответника да ангажира становище по същата, съобразно исканията на последния, обективирани в молба вх.№5734/05.10.2020 г.

 Водим от което съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като доказателство по делото: разпечатка от електронната страница на търговски регистър относно актуалното състояние на дружеството; документите, съдържащи се в административната преписка, постъпила в съда с писмо вх.№4626/14.08.2020 г. при АдмС – Хасково, оформени в приложение, съдържащо 2 бр. меки папки.

ПРИЛАГА 1 бр. оптичен носител диск.

ОТЛАГА  произнасянето си по доказателственото искане на жалбоподателя да бъде допусната по делото съдебно-счетоводна експертиза по въпроси, формулирани в молба на жалбоподателя, представена в днешното съдебно заседание от процесуалния му представител, за следващото открито съдебно заседание, до която дата ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на ответника да ангажира становище по същото доказателствено искане.

Адв.П. – Моля да се даде срок на ответната страна да представи становище преди съдебното заседание, т.е. да не стане повод делото да бъде отложено за следващо явяване. Ако бъде допусната съдебно-счетоводната експертиза ще бъдат приложени документи, които са част от административната преписка. На този етап нямам други искания.

С оглед изразеното становище от процесуалния представител на жалбоподателя в днешното съдебно заседание, съдът намира, че следва да измени определението си, като промени срока, в който ответникът следва да даде становище по направеното доказателствено искане за допускане на съдебно-счетоводна експертиза, като следва да се определи друг срок за това, а именно 14-дневен, считано от датата на получаване на съобщението на съда, водим от което

О П Р Е Д Е Л И :

ИЗМЕНЯ определението си, постановено в днешното съдебно заседание, с което на ответника е даден срок да ангажира становище по доказателственото искане на оспорващата страна за допускане на съдебно-счетоводна експертиза в срок до следващото открито съдебно заседание, като определя 14-дневен срок, в който ответната страна да ангажира становище по това искане, считано от  датата на получаване съобщението на съда.

С оглед необходимостта от произнасяне по доказателственото искане на оспорващата страна, съдът намира, че делото следва да бъде отложено за друга дата и час, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 01.12.2020 г. от 11:00 часа, за която дата и час страните да се считат уведомени от днес.

Да се изпрати съобщение до ответника за указанията на съда ведно с препис от молбата на оспорващата страна, представена в днешното съдебно заседание.

Заседанието приключи в 10:09 часа.

Протоколът се изготви на 06.10.2020 г.

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: