П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 13.10.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на тринадесети октомври през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Антоанета Митрушева

                                                                                             

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 326 по описа за 2020 година

докладвано от съдия Антоанета Митрушева

на именното повикване в 10:10 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ М.Ю.Ю., уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява. За него се явява адв. М.Ф., надлежно упълномощена по делото.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „ОБЖАЛВАНЕ И ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНА ПРАКТИКА“ - ПЛОВДИВ, редовно уведомени за днешното съдебно заседание, не изпраща процесуален представител.

По делото е постъпила молба с вх.№ 5921/12.10.2020 г. от Д.К., в качеството й на главен юрисконсулт в Дирекция „Обжалване и данъчно-осигурителна практика“ – Пловдив, която съдът докладва.

 

По хода на делото:  

Адв. Ф. – Моля да бъде даден ход на делото.

           

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, мотивиран от което

 

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Адв. Ф. – Госпожо съдия, с оглед дадената ни допълнителна възможност в предходното съдебно заседание да представим доказателства, заявявам, че до момента доверителят ми единствено успя да получи разпечатка от движението по холандската си банкова сметка, ***д на тези документи, доколкото в гр. Хасково няма бюро, което да извърши легализиран превод от холандски език на български език и нямаше как за днешното съдебно заседание да представим тези документи с превод. Разпечатката от банковата сметка е за период от 2015 г. - 2018 г. и са немалко листи, които в момента мога да представя, но не са с превод на български език. Моля да ми бъде дадена допълнителна възможност с оглед превеждането на тази информация в документите, която е на холандски език, доколкото същите трябва да се изпращат в гр. София за извършване на превод.

Също така, отново с оглед тази информация, която се съдържа в банковите сметки и за период, преди ревизирания, но смятам, че има отношение към финансовото състояние на моя доверител и макар, че в предходно съдебно заседание бяха допуснати до разпит двама свидетели, а именно свидетелите, които в хода на ревизията са заявили, че са предоставяли своите доходи на доверителя ми, Ви моля като свидетели да бъдат допуснати и лицата А.М.Р., В.Р.Х. и М.М.М.. Лицата А.М.Р. и В.Р.Х. са роднини на семейството на моя доверител, а лицето М.М.М. е близък приятел на моя доверител, като моля същите да бъдат допуснати за удостоверяване на обстоятелството, че част от сумите, които са постъпвали в холандската банкова сметка ***, същият е прехвърлил по банковата сметка на тези лица в Б. и когато доверителят ми се е прибирал в Б., тези лица са му предоставяли тези средства, за да се ползват от него. Свидетелите ще бъдат при режим на довеждане от наша страна.

 

Съдът намира, че следва да бъде дадена възможност на жалбоподателя да организира защитата си, осъществявайки превод на документите, които желае да представи по делото и по отношение на които твърди, че са от значение за изхода на правния спор.

Съдът намира, че с оглед правилното изясняване на делото от фактическа страна следва да бъдат допуснати до разпит посочените трима свидетели от пълномощника на жалбоподателя, при режим на довеждане за следващото съдебно заседание.

Мотивиран от горното, съдът

 

                                                           О П Р Е Д Е Л И :

 

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на жалбоподателя да организира защитата си, осъществявайки превод на документите, които желае да бъдат представени по делото и по отношение на които твърди, че са от значение за изхода на правния спор.

ДОПУСКА до разпит в качеството на свидетели лицата А.М.Р., В.Р.Х. и М.М.М., при режим на довеждане от страна на жалбоподателя за следващото съдебно заседание.

 

Адв. Ф. – Нямам други доказателствени искания на този етап от производството.

 

За събиране на допуснатите доказателства, съдът намира, че следва да отложи делото за друга дата и час, мотивиран от което

 

О П Р Е Д Е Л И:

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 01.12.2020 г. от 11:00 часа, за която дата страните да се считат редовно уведомени.

 

            Заседанието приключи в 10:10 часа.

            Протоколът се изготви на 13.10.2020 година.

 

 

СЪДИЯ:

 

                                                                                                                                                                                                                                     

 

Секретар: