П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 07.10.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на седми октомври през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

 

   ПРЕДСЕДАТЕЛ: ХАЙГУХИ БОДИКЯН

      Членове: ПЕНКА КОСТОВА

РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА - ИВАНОВА

 

При участието на секретаря Гергана Мазгалова

и прокурора Цвета Пазаитова

сложи за разглеждане адм.дело № 30 по описа за 2020 година

докладвано от Председателя

На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

 

ЗА ПРОТЕСТИРАЩАТА СТРАНА Прокурор при Окръжна Прокуратура – Хасково, уведомени от предходното съдебно заседание, се явява прокурорът Цвета Пазаитова.

ОТВЕТНИКЪТ по протеста Общински съвет – МАДЖАРОВО, уведомени от предходното съдебно заседание, се представляват от адв. И.И., надлежно упълномощен по делото с представено пълномощно за процесуално представителство от 10.07.2020г.

                        ПРОКУРОРЪТ – Ход на делото.

Адв. И. – Моля да бъде даден ход на делото.

                        Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, водим от което

                                               О П Р Е Д Е Л И:

                        ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

                        Адв. И. – Съобразно указанията, дадени ни в предходното съдебно заседание и с оглед обстоятелствата за уточняване влизането в сила на новоприетата наредба, представям и моля да бъдат приети като доказателства по делото документи, от които е видно, че наредбата е приета с решение на Общински съвет - Маджарово на 30.07.2020 г., публикувана е на сайта на общината и е в действие.

                        ПРОКУРОРЪТ – Запозната съм с представените доказателства и моля да бъдат приети.

                        По доказателствата съдът

                                               О П Р Е Д Е Л И:

            ПРИЕМА към доказателствата по делото: Удостоверение изх. № №12/06.10.2020 г. , относно: приемане на Наредба №4а за определяне на местните данъци на територията на Община Маджарово: Препис-извлечение от Решение №73 – протокол №8 от 30.07.2020 г. на Общински съвет – Маджарово; Писмо изх. №16/04.08.2020 г. от Председател на Общински съвет – Маджарово до Областен управител на Област Хасково ведно с Известие за доставяне № ИД PS 6480 000DMV T; Писмо изх. №17/04.08.2020 г. от Председател на Общински съвет – Маджарово до районен прокурор на гр. Харманли  ведно с Известие за доставяне № ИД PS 6480 000DMW U.

ПРОКУРОРЪТ – Госпожо председател, считам, че производството следва да бъде прекратено, тъй като оспореният административен акт е отменен и на практика липсва предмет на разглеждане по делото. С оглед на изложеното ще Ви моля да прекратите производството по делото. Моля да ни бъдат присъдени направените разноски.

Адв. И. – Не възразявам срещу изложеното становище от прокуратурата, да бъде прекратено производството. По отношение на разноските, предоставям преценката на уважаемия съд.

Съдът като взе предвид приетите по делото писмени доказателства и изразеното от страните становище, намира, че са налице условията на чл.159, т.3 от АПК, а именно валидно оттегляне на оспорения административния акт, поради което образуваното съдебно производство следва да се прекрати. Тъй като тези обстоятелства са настъпили в хода на открито производство по оспорване, на оспорващия се дължат направените в хода на процеса разноски.

Предвид изложеното, съдът

                                               О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по адм. дело №30/2020 г. по описа на Административен съд – Хасково за 2020 г.

ОСЪЖДА Общински съвет – Маджарово да заплати в полза на Окръжна прокуратура – Хасково направените в хода на процес разноски, а именно: сумата в размер на 20.00 лв. за обнародване на оспорения акт.

Определението подлежи на обжалване пред Върховен административен съд в 7-дневен срок, считано от днес с оглед присъствието на страните.

            Заседанието приключи в 10.06 часа.

            Протоколът се изготви на 07.10.2020 година.

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

                                                                      

 

 

  Членове:   1.

 

                                                                                                         

         2.

 

 

 

  Секретар: