П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 07.10.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на седми октомври през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

 

   ПРЕДСЕДАТЕЛ: ХАЙГУХИ БОДИКЯН

      Членове: ПЕНКА КОСТОВА

РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА - ИВАНОВА

 

При участието на секретаря Гергана Мазгалова

и прокурора Николай Гугушев

сложи за разглеждане АНД/К/ № 312 по описа за 2020 година

докладвано от чл. съдия Пенка Костова

На именното повикване в 11.09 часа се явиха:

 

ВНОСИТЕЛЯТ на предложението за възобновяване ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - ХАСКОВО, уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява от прокурорът Николай Гугушев.

ОТВЕТНИКЪТ по предложението за възобновяване ОД НА МВР-ХАСКОВО СЕКТОР „ПЪТНА ПОЛИЦИЯ“, редовно уведомен, не изпраща процесуален представител.

            ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА И.Н.К., нередовно призован за днешното съдебно заседание, по реда на чл.18а, ал.9 от АПК, не се явява и не изпраща представител.

ПРОКУРОРЪТ – С оглед нередовното призоваване на заинтересованата страна, считам, че не следва да бъде даден ход на делото.

Съдът като взе предвид, че адресът, на който е залепено уведомление по чл.47 от ГПК, както и че в посочения срок заинтересованата страна не се е явила да получи съдебните книжа, то съобщенията следва да бъдат приложени по делото като редовно връчени. На основание чл.47, ал.6 от ГПК във вр. с чл.144 от АПК следва да се допусне задължително процесуално представителство на заинтересованата страна, а също следва да й се назначи особен представител, за което да се изпрати писмо до Адвокатска колегия – Хасково, които да определят особен представител на случаен принцип по Закона за адвокатурата. В тази връзка съдът определя възнаграждение в размер на 300.00 лв., за сметка на вносителя на предложението за възобновяване Окръжна прокуратура – Хасково, което да се внесе по набирателна сметка на Административен съд – Хасково в едноседмичен срок, считано от днес.

С оглед на изложеното, съдът

                                               О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДОПУСКА на основание чл.47, ал.6 от ГПК назначаване на особен представител на заинтересованата страна И.Н.К. по АНД/К/ № 312/2020 г. по описа на Административен съд - Хасково.

ОПРЕДЕЛЯ възнаграждение за правна помощ в размер на 300.00 лв., които да се внесат по набирателна сметка на Административен съд - Хасково от вносителя на предложението за възобновяване Окръжна прокуратура – Хасково, в едноседмичен срок, считано от днес.

ДА СЕ НАПИШЕ писмо до Адвокатска колегия – Хасково, след внасяне на възнаграждението, с което да се изиска да бъде определен особен представител на случаен принцип, който да представлява заинтересованата И.Н.К. по АНД/К/ № 312/2020 г. по описа на Административен съд - Хасково.

УКАЗВА на вносителя на предложението за възобновяване Окръжна прокуратура – Хасково, че при неизпълнение на разпореждането на съда производството по делото ще бъде прекратено.

УКАЗВА на деловодството на съда, след връщане на писмото от Адвокатска колегия – Хасково и поименното определяне на особения представител, делото да се докладва на съдията-докладчик.

В изпълнение на горното, съдът

                                               О П Р Е Д Е Л И:

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 02.12.2020 г. от 10.30 часа, за която дата вносителят и ответникът да се считат редовно уведомени. Заинтересованата страна И.Н.К. да се призове за следващо поред съдебно заседание, чрез назначения й особения представител.

Заседанието приключи в 11.16 часа.

Протоколът се изготви на 07.10.2020 година.

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:    

 

 

 

Секретар: