П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 09.10.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на девети октомври две хиляди и двадесета година в състав:

 

Съдия: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Светла Иванова

сложи за разглеждане адм. дело № 773 по описа за 2020 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 11.07 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ С.Х.Х., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява и не изпраща представител.

ОТВЕТНИКЪТ Директор на Областна дирекция на МВР – Хасково, редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява. За него се явява гл.юрк. С., с представено в днешното съдебно заседание пълномощно.

Гл.юрк. С. – Моля за ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание и

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалбата.

Гл.юрк. С. – Поддържам издадената заповед от Директора на ОД на МВР - Хасково. Оспорвам депозирана жалба, като считам същата за неоснователна. Моля да приемете представената по делото административна преписка. Нямам доказателствени искания и няма да соча нови доказателства.

Съдът намира, че следва по делото да бъде приложена така постъпилата от административния орган преписка от 05.09.2020г., като бъдат приети като писмени доказателства всички съдържащи се в нея документи. С оглед на изложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЛАГА по делото административната преписка, постъпила в съда с писмо вх.№ 5116/04.09.2020г.

ПРИЕМА като писмени доказателства, всички съдържащи се в административната преписка документи, съобразно опис от 23 пункта и находящи се от л.15 до л.52 вкл. по делото.

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Гл.юрк. С. – Моля да потвърдите Заповед №272з-2561/17.08.2020г. на Директора на ОД на МВР - Хасково. Считам, че при издаването й, административният орган е спазил всички материални, правни и процесуални изисквания при издаването на оспорвания акт. Моля да присъдите юристконсултско възнаграждение в полза на ОД на МВР - Хасково. В случай, че решите да отмените заповедта, моля присъденият адвокатски хонорар да бъде съобразен с минималните  размери на Наредба №1.

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Заседанието приключи в 11.09 часа.

Протоколът се изготви на 09.10.2020 г.

 

 

Съдия:

 

 

 

Секретар: