П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 09.10.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на девети октомври две хиляди и двадесета година в състав:

 

Съдия: Павлина Господинова

 

При участието на секретаря Светла Иванова

и прокурора Николай Трендафилов

сложи за разглеждане адм. дело № 861 по описа за 2020 г.

докладвано от съдията

на именното повикване в 11.11 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ М.А.А., нередовно призован за днешното съдебно заседание, чрез процесуалния си представител адв. В., не се явява. Призовката изпратена до същия е върната в цялост, с отбелязване, че адресът е посещаван няколкократно на 01.10.2020г., като не са установени служители на БХК. На позвъняванията на обявените телефони от електронната страницата на БХК в различно време, не отговаря никой от служителите.

ОТВЕТНИКЪТ Интервюиращ орган в РПЦ – Харманли при Държавната агенция за бежанците при МС (Е.Г.), редовно призован за днешното съдебно заседание, се представлява от ст.юрк. Х., надлежно упълномощена с пълномощно представено днес.

СТРАНА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ХАСКОВО, редовно призовани за днешното съдебно заседание, се представляват от прокурор Трендафилов.

ст.юрк. Х. – С оглед нередовното призоваване на страната, считам, че има процесуални пречки за даване ход на делото.

ПРОКУРОРЪТ – Налице е пречка за даване ход на делото.

Съдът счита, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да се даде, с оглед нередовното призоваване на жалбоподателя. Намира, че следва да бъде изпратена призовка на посочения в жалбата адрес, с указание към връчителя - адресът да бъде посещаван в различни дни, съобразно разпоредбите на ГПК. С оглед на изложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

УКАЗВА на връчителя, че следва адресът на БХК  да бъде посещаван в различни дни, съобразно разпоредбите на ГПК.

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 06.11.2020г. от 10:00ч., за която дата явилите се страни да се считат за редовно уведомени. Да се призове жалбоподателят на посочения в жалбата адрес.

Заседанието приключи в 11.15 часа.

Протоколът се изготви на 09.10.2020 г.

 

 

Съдия:

 

 

Секретар: