П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 15.10.2020 година

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на петнадесети октомври през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Хайгухи Бодикян

                                                       

При участието на секретаря Ивелина Въжарска………………..………

и прокурора ………………………………………………………..…………

сложи за разглеждане адм. дело № 444 по описа за 2020 г. ……………

докладвано от съдия Хайгухи Бодикян ………………………………….

на именното повикване в 10:22 часа се явиха: ………………………….

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ А.Т.А., редовно уведомен от предходно съдебно заседание чрез процесуалния си представител, не се явява. Същият се представлява от адв. М.Т., надлежно упълномощен с пълномощно, представено към жалбата.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ОД НА МВР - ХАСКОВО, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява от юрк. С. С., надлежно упълномощен с пълномощно, представено в днешното съдебно заседание.

Адв. Т. – Ход на делото.

Юрк. С. – Моля за ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва писмени доказателства, постъпили от ответника в изпълнение на протоколно определение на съда от 16.07.2020 г. Писмените доказателства са по опис в придружително писмо на ответника от 28.07.2020 г.

Адв. Т. – Запознах се с доказателствата. Да се приемат.

Юрк. С. – Госпожо Съдия, запознах се с доказателствата, моля да бъдат приети.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като писмени доказателства, документите съдържащи се в административната преписка, представени от ответника по опис в придружително писмо с Рег. №272000-12532 Екз.№2/28.07.2020 г., а именно: Писмо с Рег. №4575р-541 екз. единствен/ 21.02.2020 г., ведно с Кадрова справка Рег. №272р16373/21.07.2020 г. на инспектор А.Т.А. – полицейски инспектор V степен в група „Пътен контрол“ на сектор „Охранителна полиция“  към РУ – Димитровград при ОДМВР – Хасково.

Адв. Т. – Нямам други доказателствени искания.

Юрк. С. - Нямам други доказателствени искания.

Съдът, предвид изявлението на страните, че нямат други доказателствени искания, счита делото за изяснено от фактическа страна.

Водим от горното,

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Адв. Т. – Уважаема Госпожо Председател, ще Ви моля да отмените атакуваната заповед, по съображения изложени в жалбата. Ще Ви моля да ни присъдите направените разноски по делото, по приложения списък с жалбата. Моля да ни дадете срок за изготвяне на писмени бележки.

Юрк. С. - Уважаема Госпожо Председател, моля да потвърдите, така изменената заповед за налагане на дисциплинарни наказания на инсп. А.Т.А. – полицейски инспектор V степен в група „Пътен контрол“ на сектор „Охранителна полиция“  към РУ – Димитровград при ОДМВР – Хасково. Считам, че при издаване за заповедта административнонаказващият орган е спазил изискванията на материалния и процесуалния закони. Моля да присъдите юрисконсултско възнаграждение в полза на ответника, а при отмяна на заповедта, да присъдите възнаграждение на процесуалния представител на ответната страна в съответния минимален размер.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на процесуалния представител на жалбоподателя – адв. М.Т., да представи писмена защита по делото в 14-дневен срок, считано от днес.

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Заседанието приключи в 10:25 часа.

Протоколът се изготви на 15.10.2020 г.

 

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

 

Секретар: