П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 20.10.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесети октомври през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

 

При участието на секретаря Мария Койнова

и прокурора 

сложи за разглеждане адм. дело № 176 по описа за 2020 година

докладвано от съдия Росица Чиркалева

на именното повикване в 11.35 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Т.М.Д., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява от адв.Й., с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „ОБЖАЛВАНЕ И ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНА ПРАКТИКА“ – ПЛОВДИВ, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не изпраща представител.

Съдът докладва: По делото е постъпила молба вх.№6084/19.10.2020г. от гл.юрк. П. - процесуален представител на ответника, в която се сочи невъзможност за явяване в днешно съдебно заседание и липса на възражение да бъде даден ход на делото. Към настоящия момент се сочи липса на доказателствени искания, в случай на направени такива от страна на жалбоподателя, се иска възможност за запознаване и изразяване на становище по същите. В случай на даване ход по същество се излагат аргументи по съществото на спора и се прави искане за присъждане на юрисконсултско възнаграждение.

Адв.Й. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се молба вх.№4507/10.08.2020г. от управителя на третото неучастващо по делото лице - „Еконт експрес“ ЕООД, задължено за представяне на документи по реда на чл.192 от ГПК, с приложени към същата копия на доказателства, подписани с валиден електронен подпис.

Докладва свое Определение от 04.09.2020г. с което е оставено без уважение искането на Л.Н.С.– управител на „Еконт експрес“ ЕООД, за отмяна на наложената с Определение от 28.07.2020г. глоба от 50 лева, както и за налагане на основание чл.91, ал.2 от ГПК – глоба в размер на 200 лева и задължаване на Л.Н.С., в качеството й на управител на „Еконт експрес“ ЕООД да представи в оригинал всички доказателства.

Докладва, че към настоящия момент наложените на „Еконт експрес“ ЕООД глоби са заплатени по сметка на АдмС – Хасково.

Докладва се, че към настоящият момент изисканите от третото неучастващо по делото лице „Еконт експрес“ ЕООД оригинали на писмени доказателства не са постъпили в деловодството на АдмС – Хасково.

Адв.Й. – Тъй като тези документи все пак съществуват у третото неучастващо по делото лице и то недвусмислено го заявява, моля съда да ги задължи да изпълнят задължението си по чл.192 от ГПК.

Като взе предвид становището на процесуалния представител на жалбоподателя и предвид това, че с молба вх.№4507/10.08.2020г. третото неучастващо по делото лице „Еконт експрес“ ЕООД, чрез своя управител Л.Н.С.е изразило готовност да представи изисканите с нарочната молба по реда на чл.192 от ГПК - оригинали на документи, както и изрично е заявило, че същите се намират у третото неучастващо по делото лице, съдът намира, че същото отново следва да бъде задължено да представи изисканите с нарочната Молба вх.№2720/02.06.2020г. на процесуален представител на ответника и Определение на съда от 03.06.2020г. – оригинали на документи. При представяне на доказателствата, от третото лице следва да се депозира нарочна молба за изплащане на разноски по доставката по посочена от третото лице сметка.

С оглед обстоятелството, че така направеното доказателствено искане е инициирано от ответната страна, и предвид разпоредбата на чл.76 от ГПК и чл.160 от ГПК, съдът намира, че следва да задължи ответната страна да обезпечи събирането на посочените доказателства, като внесе сумата от 25 лева депозит по депозитната сметка на АдмС – Хасково за покриване на разноски по представяне на доказателства от третото неучастващо по делото лице.

Съдът намира, че доколкото приложените към молба вх.№4507/10.08.2020г. на „Еконт експрес“ ЕООД - копия на доказателства, са подписани с валиден електронен подпис, то същите следва да бъдат приложени към доказателствата по делото.

Мотивиран така, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

На основание чл.192 от ГПК във връзка с чл.144 от АПК, ЗАДЪЛЖАВА „Еконт експрес“ ЕООД да представи в 7-дневен срок от съобщаването, всички доказателства в оригинал, представени с писмо техен изх.№8702/18.07.2019г., във връзка с извършена ревизия на Т.М.Д. с ЕГН:**********, приключила с РА №Р-16002619002597-091-001/07.11.2019г., като депозира същите в канцеларията на АдмС – Хасково, ведно с нарочна молба за изплащане на разноски по доставката по посочена от третото лице сметка.

ЗАДЪЛЖАВА ответната страна, предвид разпоредбата на чл.76 от ГПК и чл.160 от ГПК - да обезпечи събирането на посочените доказателства, като внесе сумата от 25 лева депозит по сметка на АдмС – Хасково в 7-дневен срок от съобщаването, за покриване на разноски по представяне на изисканите с нарочна молба вх.№2720/02.06.2020г доказателства от третото неучастващо по делото лице.

ПРИЛАГА по делото постъпилите с молба вх.№4507/10.08.2020г. на „Еконт експрес“ ЕООД - копия на доказателства, подписани с валиден електронен подпис.

Предвид това, че изисканите от третото неучастващо по делото лице доказателства са относими към изясняване на делото от фактическа и правна страна, съдът намира, че делото следва да бъде отложено за друга дата, до която да се даде възможност на третото неучастващо по делото лице „Еконт експрес“ ЕООД да представи изисканите от съда доказателства. Поради това, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 05.01.2021г. от 11.00 часа, за която дата страните да се считат уведомени.

Заседанието приключи в 11.49 часа.

Протоколът се изготви на 20.10.2020 г.

 

СЪДИЯ:

 

 

Секретар: