П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 22.10.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на двадесет и втори октомври през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛКА ЖЕЛЕВА

 

При участието на секретаря Ангелина Латунова

и прокурора

сложи за разглеждане адм. дело № 783 по описа за 2020 година 

докладвано от съдия Василка Желева

на именното повикване в 10:44 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Г.Т.Н., редовно призован за днешното съдебно заседание, не се явява. Същият се представлява от адв. Г.Г., надлежно упълномощена да го представлява, с пълномощно, приложено в оригинал към молба вх.№ 6147/22.10.2020 г.

Съдът докладва постъпилата молба от адв. Г. от 22.10.2020 г., в която се правят доказателствени искания.

ОТВЕТНИКЪТ по жалбата Директор на ОД на МВР - Хасково, редовно призован за днешното съдебно заседание, се представлява от гл.юрк. С.С., надлежно упълномощен да го представлява, с представено днес пълномощно.

Адв. Г. – Да се даде ход на делото.

Юрк. С. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, водим от което

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се постъпилата жалба, насочена срещу Заповед № 272з-2346/03.08.2020 г. на Директор на ОДМВР – Хасково.

Адв. Г. – Поддържам жалбата. Поддържам и направените в писмената молба доказателствени искания. Както съм заявила в нея, не възразявам представените от ответната страна документи, съдържащи се в дисциплинарната преписка да се приемат като писмени доказателства по делото, с изключение на лист 51 от делото /с посочена стр. 34 долу в дясно/, който лист представлява една разпечатка от неясно какъв документ, без заглавие, дата, автор и никакви подписи и инициали, и твърдя, че същият не може да бъде годно писмено доказателство за изграждане на фактически и правни изводи по делото, и моля този документ да бъде изключен от доказателствения материал. В подадената до съда писмена молба съм изброила изчерпателно доказателствените си искания за приобщаване на допълнителни писмени доказателства по делото и за събиране на гласни такива. Моля съдът, след запознаване с тези мои искания, да се произнесе по тяхното допускане в настоящия процес. Нямам други доказателствени искания на този етап от производството.

Юрк. С. – Оспорвам жалбата. Считам същата за неоснователна. Да се приемат всички приложени по делото писмени доказателства. Заявявам, че намиращото се л. 51 от делото доказателство представлява приложението към намиращата се на л. 50 от делото Справка относно извършени проверки на контролираните мобилни единици. В момента не мога да Ви кажа какво точно съдържание има, но това писмено доказателство е част от административната преписка, която сме представили, въз основа на която е издадена процесната заповед.   

Относно направените доказателствени искания, не възразявам същите да бъдат допуснати. Единствено по отношение на т. 6, където се изискват пътните книжки на автомобилите в РУ-Харманли, считам че същите няма да могат да бъдат представени предвид факта, че се отчитат на тримесечие, след което са архивират и начинът им на съхранение в последствие не знам какъв е. Не знам дали ще успея да ги представя, но при възможност ще го направя. Моля да ми определите малко по-дълъг срок за представянето им, за да успея да ги събера.

По искането за събиране на гласни доказателства също не възразявам да бъдат допуснати такива. Нямам доказателствени искания на този етап от производството.

 

Съдът намира, че следва да приеме като писмени доказателства по делото всички съдържащи се в административна преписка документи, представени в надлежно заверен за вярно с оригинала вид, подробно описани в описа /л.17 от делото/ към придружително писмо вх.№ 5162/09.09.2020 г. от страна на ответника, включително и разпечатката, по която се прави възражение от страна на жалбоподателя, доколкото същата е част от административната преписка и няма основание да бъде изключвана от доказателствения материал по делото.

Съдът намира за основателно искането за допълване на административната преписка с изброените в писмената молба на адв. Г. доказателства, като в тази връзка следва да задължи ответника, в едномесечен срок от днес, да допълни изпратената по делото административна преписка с изброените в 6 точки писмени доказателства, а при липса на някое от тях, писмено да се удостовери причината за непредставянето му.

Съдът намира искането за допускане на гласни доказателства за основателно, поради което следва да допусне до разпит, в качеството на свидетел, младши оперативен дежурен П.А.Л., който да бъде призован по месторабота в РУ-Харманли, като на същия следва да се изпрати призовка с указване на обстоятелствата, във връзка с които ще дава показания.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото всички съдържащи се в административна преписка документи, представени в надлежно заверен за вярно с оригинала вид, подробно описани в описа /л.17 от делото/ към придружително писмо вх.№ 5162/09.09.2020 г. от страна на ответника /от лист 18 до лист 64 от делото/.

ЗАДЪЛЖАВА ответника в едномесечен срок от днес да представи по делото:

1/ Заповед № 272з-132/18.01.2016 г. на Директора на ОДМВР- Хасково за организацията, ръководството и контрола на работата с автоматизираната система за локализация и визуализация на мобилни единици /цитирана в оспорената заповед/;

2/ Доказателства за това кога тази заповед е доведена до знанието на жалбоподателя Г.Т.Н.;

3/ Извлеченията от Дневник с рег.№271р-11740/26.05.2016 г. на РУ-Харманли /цитиран в заповедта/ за датите на твърдяните нарушения, а именно – 03/04.04.2020 г., 08/09.04.2020 г., 13/14.04.2020г.;

4/ Данни за това колко на брой и с какъв регистрационен номер са служебните автомобили в РУ - Харманли, които са снабдени с монтирана GPS система за локализация и визуализация на мобилни единици;

5/ Информация за това дали автомобилите, които са снабдени с GPS система, са били включени в наряд по график на датите 03/04.04.2020г., 08/09.04.2020г., 13/14.04.2020г., съответно в кои часови интервали е станало това и от кой състав на полицейския наряд са използвани автомобилите;

6/ Копие от пътните книжки на автомобилите на РУ - Харманли с GPS система за датите 03/04.04.2020г., 08/09.04.2020г., 13/14.04.2020г.

При липса на някое от тези писмени доказателства, писмено да се удостовери причината за непредставянето му.

ДОПУСКА до разпит в качеството на свидетел младши оперативен дежурен П.А.Л., който да бъде призован по месторабота в РУ-Харманли, като на същия следва да се изпрати призовка с указване на обстоятелствата, във връзка с които ще дава показания.

ОПРЕДЕЛЯ депозит за свидетеля в размер 20 лв., вносими от жалбоподателя по сметката на АдмС – Хасково в 7-дневен срок, считано от днес, като призовката до свидетеля да се изпрати след постъпване на доказателства за внесен депозит.

За събиране на допуснатите доказателства ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 14.01.2021 г. от 10:00 часа, за която дата страните да се считат уведомени.

Заседанието приключи в 10:55 часа.

Протоколът се изготви на 22.10.2020 година.

 

 

 

 

                                                         

      СЪДИЯ:

 

 

 

      Секретар: