П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 27.10.2020 г.

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на двадесет и седми октомври две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова…………………………

и прокурора:………………………………………………………………….

сложи за разглеждане адм. дело № 788 по описа за 2020 г. … ……….

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ………………………..…

на именното повикване в 10:39 часа се явиха: …………………………

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „Дика 1“ ООД, гр.Хасково, редовно призовани, не изпращат процесуален представител.

ОТВЕТНИКЪТ  Директор на ТД на НАП гр. Пловдив, редовно призован, се представлява от юрк. К., надлежно упълномощена по делото, с представено пълномощно.

Юрк. К. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалбата.

Юрк. К. – Оспорвам жалбата. Моля да приемете административната преписка, така, както е представена. Нови доказателства няма да соча. Считам делото за изяснено от фактическа страна и моля да се приключи.

Като взе предвид становището на ответника съдът намира, че следва да приеме като писмени доказателства по делото документите, съдържащи се в  административната преписка и като взе предвид, че страните не ангажират други искания за събиране на доказателства счита делото за изяснено от фактическа страна, поради което следва да бъде даден ход по същество.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като писмени доказателства по делото: документите, съдържащи се в административната преписка, постъпила в съда с писмо вх.№4974/28.08.2020 г. - от лист 8 до лист 26 от делото и  заверено копие на известие за доставяне с баркод 9100017008370.

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

Юрк. К. – Уважаема госпожо Председател, моля за Вашето решение, с което жалбата да бъде отхвърлена като неоснователна. Считаме изложените доводи за незаконосъобразност на предприетата обезпечителна мярка за неоснователни. Подробни съображения сме изложили, както в Решението на Директора на ТД на НАП – Пловдив, така и в приложеното писмено становище от процесуален представител на същия, поради което Ви моля при постановяване на Вашето решение да вземете предвид така изложените доводи и съображения, в посочените решение и писмено становище. Считам, че в случая правилно и законосъобразно е предприета обезпечителна мярка, при наличие на предпоставките за това, като по никакъв начин не са ограничени правата на жалбоподателя, независимо от неговите твърдения. Същият има възможност на поиска и замяна на обезпечителната мярка, също така да поиска от публичния изпълнител извършването на неотложни плащания, поради което считам, че предвид възможностите, които законът му предоставя, не би могло да се твърди в случая, че неговите права по някакъв начин са ограничени от тази мярка. Моля за Вашето решение в този смисъл. Моля за присъждане на разноски по делото, за което сме представили списък на разноските.  

Съдът ще се произнесе с решение в законния срок.

Заседанието приключи в 10:42 часа.

Протоколът се изготви на 27.10.2020 г.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: