П Р О Т О К О Л

гр. Хасково, 03.11.2020 година

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание на трети ноември през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА ЧИРКАЛЕВА

                                                

При участието на секретаря Мария Койнова

и прокурора 

сложи за разглеждане адм. дело № 668 по описа за 2020 година

докладвано от съдия Росица Чиркалева

на именното повикване в 10.53 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „ЕВРОТЕКС“ ЕООД, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не изпраща представител.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ТД „СЕВЕРНА МОРСКА“ ПРИ АГЕНЦИЯ „МИТНИЦИ“, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява от гл. юрк. Т. К., надлежно упълномощен с пълномощно представено в днешното съдебно заседание.

Гл. юрк. К. – Моля да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване на ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се молба с вх. №6351/02.11.2020г. на процесуалния представител на жалбоподателя – адв. Ж., с приложено към молбата платежно нареждане за внасяне на определения депозит в размер на 250 лв. за изготвяне на допуснатата по делото съдебно-счетоводна експертиза.

Докладва се, че в предходно съдебно заседание, ответната страна е била задължена да представи до дата на съдебното заседание документи, приложени към административната преписка на чужд език без надлежен превод на български език, същите непредставени до настоящия момент.

Гл. юрк. К. – Моля да бъде удължен срокът за представяне на преводите, доколкото не е изготвена и експертизата за днешното съдебно заседание. Да се назначи вещо лице и да се даде възможност на същото, да изготви назначената по делото съдебно-счетоводна експертиза.

Съдът, като съобрази обстоятелството, че определеният на страната депозит в размер на 250 лв. за изготвяне на съдебно-счетоводна експертиза, е внесен непосредствено преди съдебното заседание, предвид което, до датата на същото, по допуснатата експертиза не е определено конкретно вещо лице, намира, че следва да назначи като вещо лице за изготвяне на допуснатата съдебно-счетоводна експертиза Х.В., което вещо лице да бъде уведомено за възложената задача, с указание да представи заключението си не по-късно от седем дни преди датата на следващото съдебно заседание.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

НАЗНАЧАВА за вещо лице по делото Х.Г.В. за изготвяне на заключение по допуснатата съдебно-счетоводна експертиза, със задача поставена с протоколно определение от 29.09.2020г.

ДА СЕ УВЕДОМИ вещото лице В. за възложената му задача и за задължението му, да депозира заключението си не по-късно от 7-дни преди датата на следващото съдебно заседание.

Доколкото ответната страна не представя в днешното съдебно заседание съдържащите се по административната преписка документи на чужд език с легализиран превод на български език и предвид направено от процесуалния представител на същата искане в днешното съдебно заседание, да се даде възможност за представянето им, съдът намира, че следва да се даде възможност на ответната страна в едномесечен срок от днес да представи по делото документите съставляващи част от административната преписка придружени с превод на български език. Поради което, съдът

О П Р Е Д Е Л И :  

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на ответната страна в едномесечен срок от днес, да представи по делото документите, съставляващи част от административната преписка представени на чужд език - придружени с превод на български език.

За събиране на доказателства и изготвяне на експертиза ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 02.02.2020г. от 11.15 часа, за която дата страните да се считат уведомени.

Да се призове вещото лице В..

Заседанието приключи в 11.02 часа.

Протоколът се изготви на 03.11.2020г.

 

 

СЪДИЯ:

 

 

Секретар: