П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 03.11.2020 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на трети ноември две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Д.

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова ………………...………

и прокурора …………………………………………………………...……..

сложи за разглеждане адм. дело № 335 по описа за 2020 г. ……………

докладвано от съдия Цветомира Д. ……………………..…….

на именното повикване в 10:19 часа се явиха: ………………………….

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ М.М.М., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява. Същият се представлява от адв.А.   С., надлежно упълномощен по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Община Хасково, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява от ст.юрк.В. В., надлежно упълномощена по делото.

ЗАИНТЕРЕСОВАНА СТРАНА „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД, гр. София, редовно уведомени от предходно съдебно заседание, не изпращат процесуален представител.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Г.В.М., нередовно призован, призовката получена на 29.10.2020 г. не се явява. От същия на 02.11.2020 г. под вх.№6368 е постъпила декларация, в която декларира, че е съгласен да бъде назначен за вещо лице в настоящото съдебно производство.

Адв.С. – Да се даде ход на делото.

Юрк.В. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Адв.С. – Поддържам искането за експертиза. Да се даде възможност на вещото лице да изготви заключение. Нямам други искания на този етап.

Юрк.В. – Да се даде възможност на вещото лице да изготви експертизата. Нямам други искания на този етап.

Съдът намира, че за изясняване на делото от фактическа страна е необходимо да бъде изготвено заключение по допуснатата по делото повторна съдебно-техническа експертиза и като взе предвид, че неизготвянето на заключението не се дължи на неоснователно бездействие от назначеното от съда вещо лице, доколкото същото, предвид наложилата се неколкократна замяна на вещи лица, които са отказвали да изготвят заключение по делото, е бил назначен като такова едва с разпореждане на съда от 28.10.2020 г., поради което и същият не имал фактическа възможност да изпълни възложената му задача до настоящия момент в законоустановения срок, намира, че на вещото лице следва да бъде дадена възможност да изготви заключение по възложената му задача като представи заключението си в законоустановения едноседмичен срок преди датата на следващото открито съдебно заседание. Предвид това и като съобрази, че към настоящия момент страните не ангажират други доказателствени искания, счита, че делото следва да бъде отложено за друга дата и час, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на вещото лице Г.М. да изготви заключение по възложената му задача, като заключението бъде представено в съда най-късно в едноседмичен срок преди датата на следващото открито съдебно заседание по делото.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 12.01.2021 г. от 10:00 часа, за която дата и час страните да се считат уведомени от днес.

Да се призове вещото лице.

Заседанието приключи в 10:53 часа.

Протоколът се изготви на 03.11.2020 г.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: