П Р О Т О К О Л

гр.Хасково, 03.11.2020 г.

 

 

Хасковският административен съд в публично съдебно заседание, проведено на трети ноември две хиляди и двадесета година в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветомира Димитрова

                                                       

При участието на секретаря Йорданка Попова…………………………

и прокурора:………………………………………………………………….

сложи за разглеждане адм. дело № 765 по описа за 2020 г. … ……….

докладвано от съдия Цветомира Димитрова ………………………..…

на именното повикване в 11:10 часа се явиха: ………………………….

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Л.Т.А., редовно призован, не се явява и не изпраща процесуален представител.

ОТВЕТНИКЪТ Изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“ гр. София, редовно призован, не се явява и не изпраща процесуален представител.

Съдът като взе предвид редовното призоваване на страните намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва се жалбата.

Съдът намира, че за изясняване делото от фактическа страна следва да приеме като писмени доказателства документите, съдържащи се в                         административната преписка, изпратена в съда с писмо вх.№4823/24.08.2020 г. на процесуален представител на ответника. Същевременно съдът намира, че преписката е непълна, поради което ще следва да бъде задължен ответникът в 14-дневен срок от получаване съобщението на съда да представи по делото доказателства относно това дали решение №45/1/1211037/3/01/04/01 с изх.№01-6500/2579/28.06.2017 г. за налагане на финансова корекция е придобило стабилитет и на коя дата. Същевременно съдът като взе предвид изложеното в жалбата и съображенията, изложени в оспорения административен акт намира, че за изясняване на всички релевантни за спора по делото факти ще следва по делото да бъде допусната съдебно-техническа експертиза, независимо, че нито една от страните към настоящия момент не е появила процесуална активност за назначаване на такава. За да не бъде накърнено правото на защита на страните в процеса съдът намира, че следва да даде възможност на оспорващата и на ответната страна в 14-дневен срок от получаване съобщението на съда с писмена молба да ангажират въпроси по допуснатата по делото експертиза. Вещото лице ще следва да работи при възнаграждение в размер на 300 лв., платими от ответната страна в 14-дневен срок от получаване съобщението на съда по сметка на АдмС – Хасково, а по поименното определяне на вещото лице съдът ще се произнесе в закрито заседание след представяне по делото на доказателства за внесен депозит по сметка на съда. Водим от което

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА като доказателство по делото: документите, съдържащи се в административната преписка, постъпила в съда с писмо вх.№4823/24.08.2020 г. – от лист 8 до лист 813 от делото.

ЗАДЪЛЖАВА  ответната страна да попълни административната преписка, като в 14-дневен срок от получаване съобщението на съда представи по делото доказателства относно това дали решение с №45/1/1211037/3/01/04/01 с изх.№01-6500/2579/28.06.2017 г. за налагане на финансова корекция е придобило стабилитет и на коя дата.

ДОПУСКА изготвяне на съдебно-техническа експертиза по делото.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на страните в 14-дневен срок от получаване съобщението на съда с писмена молба да ангажират въпроси по съдебно-техническата експертиза.

ОПРЕДЕЛЯ депозит за възнаграждение на вещото лице в размер на 300 лв., платими от ответника в 14-дневен срок от получаване съобщението на съда по сметка на АдмС – Хасково. По поименното определяне на вещото лице съдът ще се произнесе в закрито заседание след представяне по делото на доказателства за внесен депозит по сметка на съда.

С оглед необходимостта от попълване на делото с доказателства, съдът намира, че следва да отложи делото за друга дата и час, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 12.01.2021 г. от 11:10 часа, за която дата и час страните уведомени от днес.

Да се изпратят съобщения до жалбоподателя и ответника за указанията на съда.

Заседанието приключи в 11:18 часа.

Протоколът се изготви на 03.11.2020 г.

 

 

 

СЪДИЯ:

 

 

 

Секретар: